29.01.2024 00:15

116,5 milioane euro investite în proiecte pentru dezvoltare rurală

*Suma totală plătită până în prezent în cadrul acestor proiecte a atins 99,63 milioane euro, iar în anul financiar 2023, plățile au însumat 9,14 milioane euro, depășind previziunile inițiale de 8,4 milioane euro

 

Ștefan Khalil


Veronica Oprea, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJEFIR) Dâmbovița, a făcut declarații  privind rezultatele obținute în perioada de programare 2014-2020. Potrivit informațiilor furnizate, au fost încheiate 4.670 de contracte și decizii de finanțare, reprezentând o valoare nerambursabilă de 116,5 milioane euro, pentru proiecte aflate exclusiv în portofoliul Oficiului Județean Dâmbovița.

Dintre acestea, 185 de contracte au fost semnate în anul 2023, cu o valoare nerambursabilă de 7,4 milioane euro. Suma totală plătită până în prezent în cadrul acestor proiecte a atins 99,63 milioane euro, iar în anul financiar 2023, plățile au însumat 9,14 milioane euro, depășind previziunile inițiale de 8,4 milioane euro.

„Au fost efectuate plăți în valoare nerambursabilă de 99,63 milioane euro, din care în anul financiar 2023, s-au plătit 9,14 milioane euro, față de un previzionat de 8,4 milioane euro. În vederea obținerii de rezultat, un rol deosebit l-au avut atât beneficiarii, cât și grupurile de acțiune locală, și nu în ultimul rând, toate instituțiile colaboratoare implicate în atingerea acestui complex deziderat”, a declarat Veronica Oprea, directorul OJFIR Dâmbovița.

Directorul OJEFIR Dâmbovița a subliniat contribuția  a beneficiarilor, a grupurilor de acțiune locală și a instituțiilor colaboratoare în realizarea acestor performanțe. Printre instituții se numără Direcția Județeană pentru Agricultură Dâmbovița, APIA Dâmbovița, Direcția Sanitar-Veterinară, Direcția de Sănătate Publică, Agenția de Mediu și Agenția Finanțelor Publice.

În contextul acestor realizări, Veronica Oprea a transmis mulțumiri tuturor celor implicați și a exprimat speranța unei colaborări continue pentru susținerea și dezvoltarea proiectelor viitoare.