Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
20.11.2013 08:20
FOTO :: În pragul iernii, conducerea CJD a verificat stadiul unor lucrări derulate în județ
Vizite de lucru înlănțuite la Răzvad, Brănești și Priboiu
❚ Președintele Consiliului Județean Dâmbovița Adrian Țuțuianu și vicepreședintele Ioan Marinescu s-au declarat mulțumiți de stadiul în care se află lucrările inspectate ❚ Surprinsă de rapiditatea finalizării unor asfaltări la Răzvad, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a promis inaugurarea drumurilor “la pachet” cu realizarea altor viitoare obiective ❚ Deși primăria Brănești are o altă culoare politică decât cea a CJ Dâmbovița, forul administrativ județean a continuat lucrările mai vechi, începute în timpul fostei administrații județene PDL, dar lăsate în… “conservare” ❚ În Parcul Industrial Priboiu se lucrează la construirea unei fabrici moderne care va transforma resturi alimentare în materii prime pentru industria farmaceutică, asigurând în primă fază 60 de locuri de muncă
ANA MARIA POPESCU
Ieri, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a efectuat o vizită de lucru pe mai multe șantiere deschise în localitățile județului pentru a vedea la fața locului calitatea lucrărilor, dacă sunt respectate termenele de execuție și în ce stadiu se află obiectivele de investiții.
Conducerea CJD a constatat mulțumită că, în pragul iernii, unele lucrări au fost deja terminate, iar altele sunt aproape de finalizare.
Obiectiv terminat mai devreme la Răzvad
Prima lucrare verificată în teren a fost cea realizată în asociere cu Consiliul Local Răzvad, care privește modernizarea a 2,3 km de drum.
“Asocierea a fost pe 50%-50% și această lucrare este meritul organizării bune realizate de Consiliul Județean. Se demonstrează că ceea ce am promis anul trecut s-a realizat anul acesta și mergem mai departe pe aceeași linie. Investiția s-a realizat și mai devreme, și cu mai puțini bani și suntem foarte mulțumiți de modul în care constructorul a colaborat cu noi. Oamenii sunt mulțumiți și sper să le dăm în continuare cât mai multe motive de mulțumire”, a declarat Ioan Marinescu, vicepreședinte al CJ Dâmbovița.
Cu finanțare 50% CL și 50% CJD - 2,3 kilometri de drum asfaltați
înainte de termen la Răzvad
Conducerea CJD a avut surpriza să constate că investiția în cauză, în valoare de 788.088,60 lei, care trebuia finalizată în luna decembrie a acestui an, a fost terminată mai devreme de termenul stabilit.
“La Răzvad este o lucrare în asociere CJ Dâmbovița - CL Răzvad pentru 2,3 km de drum. Valoarea investiției este 788.088,60 lei. Executantul lucrărilor este SC Drum Construct SRL. Lungimea drumului este de 2,3 km, lățime parte carosabilă 4,5 metri, sistem rutier - strat de uzură 4 centimetri, strat de bază 5 centimetri, piatră spartă 15 centimetri. Obiectivul este finalizat și în momentul când vom finaliza și alte lucrări de investiții la Răzvad vom face și o inaugurare”, a afirmat Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
La Brănești, lucrări mai vechi au fost băgate în viteză
Vizita de lucru a continuat cu o inspectare rapidă a șantierului din comuna Brănești, acolo unde este pe cale să se finalizeze o investiție începută încă din anul 2011, dar care până în acest an a zăcut în “conservare”.
Drumul Vechi (satul Priboiu, comuna Brănești)
a scăpat de blestemul înțepenirii lucrărilor
Neținând cont de culoarea politică a conducerii localității, Consiliul Județean Dâmbovița a finanțat în proporție de 90% lucrarea de modernizare a străzii Drumul Vechi din satul Priboiu, care se apropie cu pași repezi de finalizare. CJD a dat circa 3,7 miliarde lei vechi, Consiliul Local Brănești a pus și el în jur de 400 milioane lei vechi și uite așa s-a reușit după trei ani să se modernizeze 0,7 kilometri de drum.
“La Brănești s-a făcut strada Drumul Vechi din satul Priboiu. Este o lucrare care implică CJD cu o cotă de 90%. Este un contract semnat pe vremea predecesorului meu, care era foarte generos cu primarii din Partidul Democrat Liberal. Am ținut să fiu și eu în continuare generos, că pacta sum servanta, așa am învățat eu la școală, adică contractele trebuie respectate și le punem în aplicare. Consiliul Județean a dat 373.127,19 lei, Consiliul Local Brănești a dat 41.458,58 lei, adică 10% din valoarea proiectului. Lungimea drumului este 0,7 km, lățimea parte carosabilă 5 metri, strat de uzură 4 cm, strat de bază 6 cm, fundație de balast 25 cm. La această dată mai sunt de executat lucrări de 83.690,23 lei constând în execuția de șanturi dalate unde se strânge apa de ploaie, ceea ce ne-ar putea crea dificultăți și ar putea să strice drumul. Este o lucrare începută în 2011, dar lucrarea masivă s-a făcut în 2013”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Parcul Industrial, curățat încet-încet
de mizeriile moștenite de la fosta administrație
Verificările din teritoriu s-au încheiat la Parcul Industrial Priboiu, acolo unde se lucrează pe mai multe “fronturi”. Au fost defrișate zone deja concesionate sau pe cale să fie închiriate, s-au refăcut aproape din temelie lucrările la celebrul Centru de Afaceri, “moștenit” în condiții mizere de la vechea administrație a județului, cu camere pline de igrasie, cu pereți din care țâșnea apa din cauza instalațiilor de proastă calitate, precum și cu “pardoseli” umflate de apă și de mucegai.
La Parcul Priboiu - lucrări pe mai multe “fronturi”
“Am defrișat tot ce trebuia defrișat pe parcelele care pot face obiectul concesiunilor și închirierilor în perioada următoare. Suntem în discuții cu firme importante, ultima venită din Cehia, și sperăm să-i convingem că Dâmbovița este o destinație potrivită pentru afaceri. (…) Lucrările din Centrul de Afaceri au fost deosebit de ample, pentru că cei care au condus aici activitatea nu au avut nici măcar elemente de bun simț în gospodărirea unui spațiu. A trebuit să dărâmăm pereți, să înlocuim instalațiile de încălzire, instalațiile de apă pentru că în timpul iernii le-au lăsat cu apă în interior și toate au fost sparte, pe terase țâșnea apa când călcai. Tot în Parc se lucrează pentru stația de epurare. S-au făcut lucrările necesare pentru partea de instalații electrice și pentru refacerea punctelor de transformare și sunt bucuros că SC Marchand a început lucrările. În câteva zile va începe partea de balastare, apoi se va începe execuția construcției din elemente prefabricate de beton. Construcția va fi gata probabil în mai-iunie 2014 și activitatea propriu-zisă de producție va începe undeva în iunie-iulie 2014. Noutatea este că pe lângă producția de membrane pentru industria alimentară, vor pune în funcțiune și o capacitate pentru industria farmaceutică, ceea ce este extraordinar de important pentru că este prima capacitate de acest tip din județul Dâmbovița”, a precizat Adrian Țuțuianu.
Tehnologie modernă la Priboiu pentru industria farmaceutică
În prezent, în Parcul Industrial Priboiu se lucrează la punerea în funcțiune a stației de epurare, care a înghițit miliarde pe vremea administrației portocalii, dar a fost tot timpul nefuncțională.
De asemenea, se lucrează intens la investiția privată ce privește construirea fabricii de membrane naturale pentru industria alimentară, investiție care se realizează pe cei 3500 metri pătrați concesionați de SC Marchand SRL și care va oferi în primă etapă circa 60 de locuri de muncă.
“Materia primă care se lucrează de la abatoarele din țară se prelucrează în prima etapă, iar subprodusele care rezultă în urma prelucrării acestor membrane naturale sunt folosite apoi, prin niște tehnologii moderne, pentru producerea unor materii prime pentru industria farmaceutică. Asta înseamnă că tot ce ar fi trebuit să fie eliminat în apele tehnologice se recuperează și implicit se micșorează și posibilitatea de poluare a mediului. Sperăm ca până în iulie să începem producția. Vom avea în prima etapă în jur de 50-60 de angajați, urmând ca pe viitor să mărim capacitatea”, a declarat Paul Predușel, director SC Marchand SRL.
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Târgoviște, campion național la fonduri UE pe cap de locuitorSală polivalentă nouă, în discuția aleșilor locali
Diplomă pentru o găeșteancă de 100 de ani
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Traficant de droguri, arestat preventiv
Programul Zilelor Cetății Târgoviște 2024
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
Percheziții din cauza unui pistol neletal
Lucrări de anvelopare pentru 1000 de apartamente
România, amenințată, cu armata... dezarmată
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.