Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.07.2024 00:16

Medicii de familie semnalează pericolul HPV și încurajează vaccinarea împotriva acestei infecții


A A

Vaccinul HPV se eliberează din farmacie

Vaccinul HPV se eliberează din farmacie

*„Pentru fetițele până la 19 ani, fără o zi, compensarea este de 100%.  Se adresează medicului de familie, primește rețeta și nu plătește nimic”

 

HPV (virusul papiloma uman) poate cauza șase tipuri de cancer. Chiar dacă nu există un tratament pentru HPV, există un vaccin care poate preveni infecția. În România, vaccinarea împotriva infecției cu HPV este gratuită pentru fetele și băieții cu vârsta 11-18 ani, în baza unei rețete compensate, eliberată de către medicul de familie sau medicul specialist. Dr. Ileana Dumitrescu, de la Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița îi atenționează pe părinți să își vaccineze fetițele împotriva HPV pentru că țara noastră este „campioană” la cancerul de col uterin.

„Vaccinul HPV, la fel ca și cel antigripal, se eliberează din farmacie. Pentru fetițele până la 19 ani, fără o zi, compensarea este de 100%. Se adresează medicului de familie, primește rețeta și nu plătește nimic. Merge la farmacie și îți caută vaccinul și îl ia. Între 19 ani - 45 ani, compensarea este de 50%, deci jumătate. Între 11 și 15 ani se fac 2 doze, peste 15 ani se fac 3 doze de vaccin. Deci sunt două noutăți. Prima... că te poți adresa medicului de familie, îți iei rețeta  și vaccinul și te întorci la medicul de familie, obligatoriu, pentru că a intrat rețeta în program și trebuie să intre și vaccinul efectuat, cu serie, cu număr, cu toate cele, în program. A doua noutate este că și băieții pot face lucrul acesta. Atenție  părinți, pentru că la cancerul uterin suntem fruntași, și la cancer și la decesele prin cancer”, a declarat dr. Ileana Dumitrescu, de la Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Construcțiile, pe un trend ascendent în județul Dâmbovița
Satul Suduleni are propria monografie
Noi proiecte pentru dezvoltare
Aproape 1900 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Scheme complete la vaccinurile pentru copii
DSP Dâmbovița, recomandări privind canicula
Dosar penal pentru un șofer-pericol
Culturi agricole distruse de grindină
353 de locuri de muncă la AJOFM Dâmbovița
DSVSA Dâmbovița, în „focul” luptei cu toxiinfecțiile alimentare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O vară fierbinte (II)

Există discuții avansate pentru a avea competitivitatea top pe agendă ca prioritate, pentru dezvoltarea economică și prosperitatea cetățenilor. Apare și un subiect fluid, greu de cuantificat, dar foarte mult mediatizat. Vorbim aici de statul de drept, acesta fiind o unealtă de guvernare europeană utilă, atât la nivelul relaționării cu unele state membre, cât și pentru poziționarea... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale