Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.05.2024 00:20

Conducerea PSD Dâmbovița a finalizat depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024


A A

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ

Violeta Stanciu


 

Ieri, 30 aprilie 2024, a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din data de  9 iunie 2024! Cu acest prilej, dar și pentru că urmează o minivacanță de 1 Mai, precedată de Sfintele Sărbători Pascale, conducerea Organizației PSD Dâmbovița a susținut ieri o conferință de presă în cadrul căreia președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, dar și secretarul general al PSD Dâmbovița, Daniel Cristian Stan, primarul Târgoviștei au prezentat situațiile rezultate în urma finalizării  procesului de depunere a candidaturilor la Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște.  Corneliu Ștefan a precizat că  PSD Dâmbovița a depus liste complete de candidați pentru toate consiliile din cele 89 de localități din județul Dâmbovița, iar pentru funcția de primar în 88 de localități din județul Dâmbovița, existând  o singură excepție, în localitatea Vulcana Băi unde a fost depusă listă completă doar pentru Consiliul Local.

,,La nivelul CJD am depus listă completă sâmbătă pentru consilierii județeni din CJD din partea PSD Dâmbovița și nu în ultimul rând pentru funcția de președinte al CJD.  La nivelul Consiliului Județean avem pe listă 26 de bărbați și 17 femei, 40% sunt femei, iar media de vârstă este de 44 de ani. Față de 2020 avem 24 de candidați noi pe lista de consilieri județeni, 19 în funcție astăzi. La nivelul consiliilor locale, în județul Dâmbovița, Partidul Social Democrat are cei mai mulți candidați dintre toate partidele politice de pe raza județului Dâmbovița. Avem 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ, 70% sunt bărbați și 30 % femei, 1083 sunt bărbați și 399 sunt femei candidate la o funcție de consilier local în cele 89 de consilii locale din județul Dâmbovița. Vârsta medie a candidaților la nivelul consiliilor locale din județul Dâmbovița este de 48 de ani. La nivelul primarilor avem 88 de candidați în cele 89 de localități, media de vârstă a candidaților la primari este de 52 de ani.

Aceștia sunt candidații pe care îi avem la nivelul județului Dâmbovița.  Avem 1482 de candidați la nivelul consiliilor locale și 88 de candidați pentru primari. Avem listă completă, 43 de candidați la nivelul CJD și candidat la funcția de președinte al CJD… Avem un singur scop, acela de a demonstra  și a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem la nivelul tuturor comunităților locale și bineînțeles de a continua proiectele majore pe care le avem în județul Dâmbovița, proiecte care vor schimba cu adevărat fața județului Dâmbovița. Sunt proiecte astăzi în implementare de peste 1,8 miliarde de euro, sunt proiecte importante în toate domeniile, în sănătate, infrastructura rutieră, infrastructura rețelelor de apă și apă uzată, în Stațiunea Turistică Moroeni Padina Peștera, în tineret și sport, mediu și nu în ultimul rând proiectele pe care le avem pe raza județului, proiecte deblocate de peste 20 de ani privind reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor naționale care străbat județul Dâmbovița, acestea în parteneriat cu Guvernul României .

Am avut un sprijin foarte mare din partea Guvernului pentru  toate proiectele pe care le avem pe raza județului Dâmbovița. Mulțumesc și celor peste 125.000 de dâmbovițeni care au semnat pe listele noastre la nivelul județului Dâmbovița, le mulțumesc încă o dată pentru susținerea acordată. În final urez în numele Organizației PSD Dâmbovița un sincer ,,La mulți ani’’ tuturor dâmbovițenilor ținând cont de Sărbătorile Pascale care vor veni. Le doresc dâmbovițenilor  multă sănătate și sărbători liniștite alături de cei dragi. Să fim cu toții sănătoși’’, a transmis președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.    

 

La rândul său, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan a prezentat situația  candidaturilor de la Primăria Târgoviște și Consiliul Local Municipal din punct de vedere al Partidului Social Democrat, care din 2016 încoace deține majoritatea în Executivul Local.

 ,,Da, astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor. Se încheie practic o parte importantă din  ceea ce înseamnă procesul electoral de pe 10 iunie, se încheie etapa depunerii candidaturilor, etapă care presupune inclusiv acele semnături de susținere  care sunt foarte importante. Vreau să le mulțumesc celor peste 30.000 de târgovișteni care ne susțin prin semnătură, încrederea lor ne onorează și în același timp ne obligă și ne responsabilizează.  Pe listele de consilieri locali sunt oameni foarte importanți pentru ceea ce înseamnă structura administrativă. Un primar fără un Consiliu Local nu are cum să promoveze și să dezvolte investiții. În schimb, un Consiliu Local ostil poate să blocheze investițiile la nivelul comunităților locale. De aceea este deosebit de important să existe o concordanță din punct de vedere politic între funcția de primar și majoritatea în Consiliu Local. Cred că nu spun lucruri noi, sunt aspecte clare care țin de buna funcționare a unei administrații publice locale care se dorește a fi performantă…  Este foarte important ca la nivel de primar, Consiliul Local, președinte CJD, Consiliul Județean să existe o concordanță de natură să asigure continuitate și predictibilitate actului administrativ care vizează dezvoltarea comunităților locale prin promovarea investițiilor publice foarte importante pentru oameni. Cu privire la CLM Târgoviște, lista de consilieri locali este echilibrată, o listă pe care atât eu cât și președintele CJD ne-o asumăm. Sunt oameni de care comunitatea târgovișteană are nevoie. Aceasta este formată din:

 

  • Daniel Cristian Stan, jurist, primar
  • Boboacă Doina Mihăescu, farmacist
  • Petrescu Radu Iustin, medic
  • Rădulescu Cătălin, jurist
  • Cozma Constantin, jurnalist
  • Ilie Monica Cezarina, profesor
  • Prisăcaru Ciprian, profesor
  • Erich Agnes Terezia, filolog
  • Bozieru Cosmin Petruț, economist
  • Gheorghe Ana Maria, profesor
  • Răducanu Tudorică, lucrător comercial
  • Patic Paul Ciprian, inginer, conferențiar universitar
  • Dumitrache Niculae, medic veterinar
  • Bughea Alexandru, economist
  • Ene Gabriel Cristian, inginer
  • Nițescu Vasile Ovidiu, profesor
  • Stănescu Adrian Virgil, psiholog
  • Maximoiu Anabela Andrea, psiholog
  • Stan Adrian, subofițer MAPN, pensionar
  • Posedaru Alexandra, tehnician, designer vestimentar
  • Macarie Ioan Mircea, specialist administrație publică
  • Ivanovici Traian Daniel, inginer
  • Oprea Ionuț, inginer
  • Costescu Gabriela, economist
  • Ionete George Florin, economist
  • Tudor Cosmin Emilian, inginer
  • Târcă Ion, inginer

 

 Obiectivul nostru este să menținem numărul de consilieri din acest moment și bineînțeles, cu voia târgoviștenilor, dacă se poate, să avem un scor superior și un număr mai mare de consilieri locali. Menționez că în acest moment la nivelul CLM Târgoviște PSD deține 12 din cele 21 de portofolii de consilier local. În 2016 am deținut  11, deci pe această scară sper să mai reușim să creștem numărul de consilieri locali.  Atât în 2016 cât și în 2020, în urma alegerilor, a rezultat majoritatea PSD în Consiliul Local Municipal Târgoviște ceea ce a și explicat coerența actului administrativ. În 2016, pentru prima dată în istorie, PSD a dobândit majoritate în Consiliul Local și de atunci lucrurile au mers bine. Sperăm  ca pe data de 10 iunie să avem un număr de mandate în CLM de natură să ne permită obținerea unei majorități și realizarea a tot ceea ce ne propunem din punct de vedere administrativ. Este foarte important votul pentru CLM… Îi invit pe dâmbovițeni să evalueze exact și obiectiv tot ce s-a întâmplat în această perioadă în municipiul Târgoviște și în județul Dâmbovița și să ofere încrederea lor celor care au demonstrat că pot să realizeze investiții, că pot să dezvolte comunitățile locale. Am încredere în târgovișteni, am încredere în dâmbovițeni că vor ști să facă diferența dintre manipulare și fapte”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Protest spontan la APM Dambovita
„Elaborare PUZ - Lotizare teren pentru construirie locuințe”
Pieri-vor românii? (I)
La Cornățelu, Băleni și Dobra, investițiile prin PJDL sunt în grafic
Olimpici naționali la religie ortodoxă
Au început lucrările de reabilitare a Școlii Nr. 9 „Grigore Alexandrescu”
Vaccinul ROR lipsește de trei luni din cabinetele medicilor de familie
Pe cine trimitem la Strasbourg?
Proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii de transport
Sute de amenzi rutiere aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (I)

Sunt subiecte care ard, nu te lasă să dormi și care cer să revii asupra lor pentru că au o fundamentală implicare în destinul unui popor/națiuni și al țării sale, cum este dăinuirea prin natalitate. Pe acest subiect am mai scris, deconspirându-ne opinia, și tocmai pentru că arde și că are un rost fundamental. Existențial în viitorul țării românilor voi mai scrie.

Este obligatoriu a o face... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale