Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
25.07.2024 00:14
Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița, anunță...
„Vaccinul, soluția cheie contra pestei porcine africane”
*Până acum, peste 10.000 de doze de vaccin au fost deja importate în România, din Vietnam, țara în care acest ser inovator a început să fie dezvoltat *Vaccinul a fost inventat de experți americani, care lucrează la această soluție de mai bine de 20 de ani
Directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea, a vorbit recent despre vaccinul împotriva pestei porcine africane, care, spune acesta, reprezintă cea mai eficientă metodă de combatere a virusului devastator. Anunțul vine într-un moment critic, când măsurile de prevenire a răspândirii bolii sunt esențiale pentru protejarea sănătății animalelor. Până acum, peste 10.000 de doze de vaccin au fost deja importate în România, din Vietnam, țara în care acest ser inovator a început să fie dezvoltat. Vaccinul a fost inventat de experți americani, care lucrează la această soluție de mai bine de 20 de ani.
Sandu Tolea a transmis că Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), împreună cu Institutul de Cercetare „Cantacuzino” și Laboratorul Național de Referință din București, colaborează intens pentru a produce vaccinul și în România. Aceste eforturi sunt menite să asigure o disponibilitate constantă de vaccinuri și să reducă dependența de importuri pe termen lung.
Potrivit directorului Sandu Tolea, planul este ca vaccinarea în masă a tuturor porcilor, inclusiv a celor din gospodăriile individuale și a porcilor mistreți, să înceapă la sfârșitul anului 2024 sau începutul anului 2025. Această inițiativă vizează nu doar protejarea fermelor comerciale, dar și a gospodăriilor rurale, asigurând astfel un control al răspândirii virusului în toate zonele afectate.
„Din punctul meu de vedere, cea mai bună soluție pentru a opri virusul pestei porcine africane este apariția și reluarea vaccinării tuturor porcilor, atât în complexele industriale, cât și în gospodăriile populației", a subliniat Sandu Tolea.
Dezvoltarea și implementarea vaccinului este un pas înainte în lupta împotriva pestei porcine africane. Pesta porcină africană este o boală virală extrem de contagioasă, care afectează atât porcii domestici, cât și pe cei sălbatici. Până acum nu a existat niciun tratament eficient, iar măsurile de prevenire au fost limitate la sacrificarea animalelor infectate și la carantine stricte.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Scandal cu răniți și arestăriNumărul salariaților, în creștere
Bebeluș născut în ambulanță
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,08%
Accident pe DN 7, la Serdanu
Accident grav cu un șofer începător pe DN 72A
Sprijin pentru Centrul pentru Persoane Vârstnice din Racovița
Accidente rutiere printre aburi de alcool
Accesibilizarea Fondului Forestier
Trei bărbați arestați în scandalul botezului de la Teiș
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.