Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2024 00:20

Editorial


A A

Șoșocismul de mahala

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă măsura, dacă e să-l generalizăm, al comportamentului întregii clase politice de pe meleagul Românabsurdistan-ului. Care, din pricina viciilor cancerigenizatoare ale acestei clase, nu-și mai vine în fire.

Da, nu mă interesează de ce și Diana - zeița vânătorii, printre alte atribuții în mitologia romană – care, vedeți, își vânează cu tenacitate inamicii și chiar pe însuși bărbată-su, și Silvestru, din orgoliu prostesc, au dat cu piciorul afacerii de familie, Partidul SOS România, nu-i așa? „naționalist conservator”, bașca „populist de dreapta” și „iredentist românesc”, ci că „ultima speranță a națiunii române” argument urlat din toți rărunchii de senatoarea de Târgul Ieșilor.

Da, nu mă interesează, dar ca ziarist profesionist mă calcă pe nervi (tatingul, bate-l vina) isterizanta pornire a mai tuturor televiziunilor de a face din acest scandal șoșocist o șoșociadă telenovelistă care le descalifică, iar pe telespectatori îi amuză, pe unii, ori exasperează, pe alții. Și ar mai fi ceva, dacă este să pricepem într-o cheie politico-morală această șoșociadă.

Apropo, vă mai aduceți aminte că a mai existat / mai există și acum, dar mai atenuatm și o becaliadă și o băsesciadă? Și toate n-au făcut altceva decât să compromită ideea de „clasă politică”. Pe fond, n-au dus la nimic bun. Fie au caricaturizat-o, fie au aruncat-o în derizoriu. Tot astfel poate fi văzută și șoșociada zilelor noastre: un spectacol al decăderii, dezastruoase pentru țară, al mai înainte pomenitei clase politice abrutizate. Punct.

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale