Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
28.08.2023 08:26
5 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de paria pe cupele europene
Cupele europene se numără printre competițiile favorite ale celor care joacă la pariuri, dar mulți pariori nu țin cont de particularitățile partidelor dintre echipe de club din țări diferite.
Fie că este vorba de Liga Campionilor, fie de Europa League, fie de Conference League, cupele europene sunt foarte bine reprezentate atât în ofertele agențiilor online, cât și în cele ale agențiilor stradale, cum sunt cele din franciza Superbet.
Ca să îți optimizezi șansele de câștig atunci când pui bilele pe competițiile intercluburi din Europa, îți recomandăm să nu ignori următoarele 5 aspecte:
Nu există omogenitate la începutul sezonului
Cele mai „periculoase” pariuri sunt cele puse pe jocurile din tururile preliminare, disputate vara. Unele dintre echipe vin după o campanie de transferuri prin care lotul se schimbă într-un procent semnificativ, ceea ce înseamnă că primul unsprezece nu va fi deloc omogen. Cel mai la îndemână exemplu este al lui CFR Cluj, care a abordat „dubla” cu Adana Demirspor având șase jucători noi în echipa de start. Acest detaliu a fost decisiv, reprezentanta României fiind eliminată din Conference League.
Unele formații nu au meciuri „în picioare”
Pe lângă problema lipsei omogenității, în tururile de calificare mai există un impediment important: unele echipe nu au meciuri „în picioare”, pentru că în țara lor fie nu a început campionatul, fie s-au desfășurat numai câteva etape din noul sezon. În schimb, alte formații, cum sunt cele nordice sau cele din fostul spațiu sovietic, sunt aproape de jumătatea sezonului, deoarece formatul competiției domestice este primăvară – toamnă. Este greu de spus cine se află în avantaj, confruntările dintre două formații aflate în situații diferite fiind imprevizibile. Pe de o parte, echipele care sunt abia la debutul sezonului intern nu au avut ocazia să își intre în ritm. Pe de altă parte, jucătorii lor sunt mai odihniți.
Există multe necunoscute
Tot în tururile preliminare există multe necunoscute, echipe din țări pe care, în mod obișnuit, nu le urmărești. De exemplu, în Play-off-ul Conference League 2023-2024 s-au întâlnit Astana din Kazahstan cu Partizani din Albania și Struga din Macedonia de Nord cu Breidablik din Islanda. Câte partide ale acestor formații vezi peste an? Răspunsul majorității microbiștilor români ar fi: „zero”. O regulă de aur a pariurilor spune că este bine să mizezi doar pe formații pe care le cunoști foarte bine. E recomandat să eviți asemenea meciuri.
Unele echipe nu sunt suficient de motivate
Unul dintre cei mai importanți factori de luat în calcul atunci când analizezi un meci de fotbal este motivația. Se întâmplă destul de des ca o echipă mai slabă, dar care joacă cu determinare, să pună probleme unei adversare puternice, care nu tratează partida respectivă cu seriozitate. De exemplu, multe echipe din cele cinci ligi majore (Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1) consideră că este mai important să se claseze cât mai bine în competiția domestică decât să se prezinte la cel mai înalt nivel în Conference League sau în Europa League.
Deplasările lungi pot afecta performanțele
Partidele din cupele europene pot pune față în față adversare aflate în extremitățile Europei. Delegația formației franceze Bordeaux a trebuit să parcurgă 5.947 de kilometri până în Kazahstan, pentru partida contra lui Kairat Almatî. Gazdele s-au impus cu 2-1 în fața reprezentantei unui campionat mult mai puternic. Indiferent cât ar fi de bună o echipă, cu siguranță va avea probleme de exprimare după un asemenea drum. Nici nu trebuie ca distanța să fie spre 6.000 de kilometri. Sunt „suficienți” și 3-4.000.
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Acțiuni complexe antidrog în DâmbovițaAutomecanica a reluat colaborarea cu nemții de la Rheinmetall
111 carnete de rentier agricol, vizate
Investiții noi în comuna Raciu
372 de locuri de muncă vacante
Peste 2600 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Aducerea gazelor naturale în comuna Raciu
206 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Proiecte majore în derulare la Voinești
Salariul minim crește odată cu problemele angajatorilor
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.