03.07.2024 00:15

Un elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat

Un elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat
Galerie foto

Un singur elev din județul Dâmbovița a fost eliminat de la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, după ce a fost prins în posesia unui telefon mobil în timpul testului. Incidentul a avut loc la Centrul de examen organizat la Liceul Teoretic „Ion Ghica” din Răcari.

Potrivit reprezentanților centrului de examen, elevul a fost depistat de supraveghetori în timp ce avea asupra sa telefonul mobil, încălcând astfel regulamentele stricte care interzic deținerea dispozitivelor electronice în sala de examen. Potrivit regulilor Ministerului Educației, elevul a fost imediat eliminat din examen, pierzând astfel dreptul de a mai participa la sesiunile curente ale Bacalaureatului.

Elevul eliminat din examen nu își poate recunoaște, în sesiunile viitoare, notele obținute la probele promovate anterior eliminării sau la probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Practic, candidatul este considerat nepromovat la Bacalaureatul din 2024 și pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale acestui examen.

 


Ștefan Khalil