19.07.2024 00:19

Programul Insulelor Ecologice Digitalizate, gata de lansare

Programul Insulelor Ecologice Digitalizate, gata de lansare
Galerie foto

*„Aceste măsuri ne vor ajuta să rezolvăm problema colectării selective și să înaintăm în această direcție", a declarat primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan

 

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat lansarea Programului de Insule Ecologice Digitalizate. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a precizat că a fost semnat contractul de livrare pentru 200 de insule ecologice digitalizate, dintre care primele 100 vor fi instalate în toamna acestui an.

Noile insule ecologice, amplasate în diferite locații din municipiu, vor fi dotate cu containere care se deschid pe bază de cartelă și vor fi împărțite în cinci fracții pentru a facilita colectarea selectivă a deșeurilor. „Aceste măsuri ne vor ajuta să rezolvăm problema colectării selective și să înaintăm în această direcție", a declarat primarul.

Programul vizează, de asemenea, monitorizarea atentă a deșeurilor depozitate. „Vom vedea ce se depozitează în acele pubele ecologice și dacă se respectă împărțirea pe fracții, ceea ce va contribui la creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor. Acesta este obiectivul nostru, să evităm mizeria", a adăugat Daniel Cristian Stan.

Accesul la containerele ecologice va fi permis doar pe bază de cartelă, distribuită locuitorilor din zonele respective. Fiecare tomberon va fi echipat cu un senzor care va arăta când este plin și necesită golire, asigurând astfel o gestionare eficientă a deșeurilor.

 

 

Ștefan Khalil