28.08.2024 00:09

Noroc sau puncte meritate?

Noroc sau puncte meritate?
Galerie foto

COSMIN SAVA


 

Chindia Târgoviște a reușit să își revină, cel puțin din punct de vedere al rezultatelor, după un început foarte slab de sezon. Echipa pregătită de Marian Vătavu a obținut două victorii la rând, cu CSC Șelimbăr (2-1) și Unirea Ungheni (1-0), îndepărtându-se pentru moment de zona periculoasă a clasamentului. La fel ca și în sezonul trecut, Chindia are 6 puncte după primele patru etape, diferența fiind făcută de faptul că în stagiunea 2023-2024 s-au înregistrat o victorie și trei remize.

 

Am urmărit partida cu CSC Șelimbăr, iar impresia a fost că echipa târgovișteană s-a impus norocos. Meciul cu Ungheni nu a fost televizat, astfel că nu pot avea o părere despre meciul de la Reghin, însă faptul că golul victoriei a venit în ultimele secunde ale prelungirilor poate încadra jocul respectiv la categoria puncte câștigate cu mult noroc. Este foarte important că echipa lui Vătavu adună puncte, însă trebuie să crească și nivelul jocului, pentru că nu poți câștiga mereu norocos.

 

Sigur, jucătorii Chindiei merită toate felicitările, au muncit pentru punctele puse în joc, însă nimeni nu trebuie să se lase păcălit de ultimele două rezultate, pentru că echipa târgovișteană nu este la un nivel bun în acest moment. Meciul cu Afumați, o echipă omogenă, va reprezenta un test important pentru Chindia. Formația târgovișteană are mult de lucru, pentru a ajunge la un nivel bun. Lotul este unul slab din punct de vedere numeric și calitativ, iar singura variantă pentru ca trupa lui Vătavu să aibă un parcurs bun îl reprezintă un joc colectiv de nivel ridicat.

 

Chindia a suferit în acest început de sezon, iar greul abia începe. Ne vom convinge în perioada următoare, dacă cele două victorii obținute au venit datorită norocului sau dacă punctele obținute au fost meritate.