27.08.2024 00:20

Nodul rutier de la Ionești pe Autostrada A1 va fi completat

Nodul rutier de la Ionești pe Autostrada A1 va fi completat
Galerie foto

*Acest proiect este esențial pentru județul Dâmbovița, asigurând conexiuni complete pentru toate direcțiile de trafic, cu o viteză minimă proiectată de 40 km/h

 

Ștefan Khalil


 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, a anunțat că patru companii au prezentat oferte pentru realizarea completării nodului rutier de la Ionești, situat pe Autostrada A1, la kilometrul 73+100, la intersecția cu DJ702F. Acest proiect este esențial pentru județul Dâmbovița, asigurând conexiuni complete pentru toate direcțiile de trafic, cu o viteză minimă proiectată de 40 km/h.

Printre firmele care au depus oferte se numără: BOG’ART SRL (România); Asocierea DUAL GENERAL CONSTRUCT SRL (lider) – INFRA EXPERT AD (România – Bulgaria); Asocierea GENERAL TRUST ARGES SRL (lider) – IBB HAUS – UND INDUSTRIEBAU GMBH – METABET CF SA (România – Germania); PORR CONSTRUCT SRL (România).

Valoarea proiectului este estimată la 47,66 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport. Timpul de execuție stabilit pentru fiecare nod rutier este de 10 luni.

Acest nod rutier face parte dintr-o rețea amplă de 36 de noi intersecții rutiere pe autostrăzile din România, ce vizează îmbunătățirea conectivității între drumurile rapide (autostrăzi și drumuri expres) și regiunile aflate în dezvoltare. Aceste inițiative sunt incluse în Programul Investițional 2021-2030, care urmărește atât creșterea sustenabilității infrastructurii de mare viteză, cât și stimularea dezvoltării economice în diverse zone ale țării.