22.07.2024 00:13

Deficit de personal în Jandarmerie

Deficit de personal în Jandarmerie
Galerie foto

În cadrul unei conferințe de presă recent organizate, Colonelul Mihai Matei, Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița, a atras atenția asupra unui aspect critic care afectează funcționarea Jandarmeriei la nivel național și județean: deficitul de personal. Colonelul Mihai Matei a subliniat că acest deficit are multiple cauze, una dintre cele mai întâlnite fiind trecerile în rezervă cu drept de pensie ale cadrelor active.

„La nivelul întregii Jandarmerii există un deficit de personal. Cauzele sunt multiple, una ar fi trecerii în rezervă cu drept de pensie. Putem spune că, la nivelul județului Dâmbovița, ne lipsește cam un sfert din efectiv. Avem deficit de undeva la 25%”, a declarat Colonelul Matei.

Această situație îngrijorătoare reflectă un fenomen mai larg, întâlnit în multe județe din țară, și ridică probleme majore în ceea ce privește capacitatea Jandarmeriei de a-și îndeplini misiunile zilnice. În județul Dâmbovița, lipsa unui sfert din efectiv se traduce prin dificultăți în asigurarea ordinii publice, intervențiile în situații de urgență și desfășurarea altor activități specifice.

 

 

Ștefan Khalil