23.08.2024 00:20

Cinci licee din Dâmbovița, eligibile pentru finanțări majore

Cinci licee din Dâmbovița, eligibile pentru finanțări majore
Galerie foto

*Este vorba despre licee tehnologice din Tărtășești, Găești, Băleni, Voinești și Pucioasa

*Valoarea maximă a finanțării pentru un proiect este de 650.000 de euro

 

Ștefan Khalil


 

Ministerul Educației a lansat a doua rundă de finanțare destinată liceelor cu profil agricol, punând la dispoziție 21 de milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii mai multor unități de învățământ. Printre beneficiarii acestei inițiative se numără și cinci licee din județul Dâmbovița, care au șansa de a accesa fonduri pentru dezvoltarea și modernizarea facilităților educaționale.

Liceele din Dâmbovița care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și care pot beneficia de finanțare sunt: Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase” din Tărtășești, Liceul Tehnologic „Dr. C. Angelescu” din Găești, Liceul Tehnologic „Udrea Băleanu” din Băleni, Liceul Tehnologic Voinești din Voinești, Liceul Tehnologic Pucioasa din Pucioasa.

Aceste unități de învățământ, care au un profil tehnologic cu cel puțin 10% clase cu profil agricol, silvic sau ecologic, pot depune proiecte prin intermediul platformei electronice dedicate PNRR, pentru a accesa finanțarea disponibilă. Scopul este modernizarea și extinderea infrastructurii, ceea ce ar contribui la o educație de calitate pentru elevii din aceste licee.

Unul dintre aspectele  acestui apel de proiecte este că fiecare liceu poate primi finanțare pentru un singur proiect, iar în localitățile cu mai multe unități eligibile, administrațiile locale pot depune un singur proiect pentru fiecare unitate în parte. Valoarea maximă a finanțării pentru un proiect este de 650.000 de euro (fără TVA), iar fondurile pot fi utilizate pentru lucrări de construcție, reabilitare, precum și pentru dotări care nu au fost acoperite în apelurile anterioare.

Platforma informatică pentru depunerea proiectelor va fi deschisă pe 13 august 2024, la ora 10:00, iar termenul limită pentru transmiterea aplicațiilor este 16 septembrie 2024, ora 23:59.