10.07.2024 00:12

Apicultorii pot depune cererile de plată pentru intervenții

Apicultorii pot depune cererile de plată pentru intervenții
Galerie foto

Producătorii din domeniul apicol pot depune cererile de plată și documentele doveditoare pentru intervențiile în acest sector până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, stabilite în cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 și finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat. Potrivit directorului executiv al APIA Dâmbovița, Corina Gârleanu solicitanții depun o singură cerere de plată la Centrele APIA, însoțită de documentele justificative pentru cheltuielile din  perioada 1 ianuarie – 31 iulie inclusiv, a anului de cerere.

„Instituția noastră pune la dispoziția beneficiarilor formularele necesare implementării intervențiilor aferente sectorului apicol. Apicultorii care au efectuat achiziții de produse/servicii înainte de publicarea în M.O.F trebuie să respecte condițiile de eligibilitate prevăzute în ghidul solicitantului.

Plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA după finalizarea controalelor administrative si pe teren în vederea centralizarii sumelor eligibile cu încadrarea în plafonul alocat pentru fiecare intervenție. Solicitanții au obligația păstrării și arhivării tuturor documentelor care au legătură cu intervențiile în sectorul apicol 2023-2027 pe o perioadă de cel puțin 5 ani de la întocmirea acestora”, transmite directorul executiv al APIA Dâmbovița, Corina Gârleanu.

 

 

Violeta Stanciu