23.08.2024 00:15

Aducerea gazelor naturale în comuna Raciu

Aducerea gazelor naturale în comuna Raciu
Galerie foto

Ștefan Khalil


În comuna Raciu, lipsa unei rețele de gaze naturale a devenit o preocupare majoră pentru locuitori și o prioritate pe agenda administrației locale. Primarul Vasile Grădinaru și echipa sa din Primăria Raciu depun eforturi pentru a introduce această utilitate esențială în cele trei sate componente ale comunei: Șuța Seacă, Siliștea și Raciu.

Locuitorii din Raciu se confruntă în prezent cu lipsa totală a infrastructurii pentru gaze naturale, fiind nevoiți să utilizeze butelii și lemne de foc pentru încălzire și alte necesități casnice. Pentru a răspunde acestei nevoi, Primăria Raciu a lansat un proiect ambițios care prevede extinderea rețelei de gaze pe o distanță de 400-500 de metri, cu scopul de a acoperi întreaga suprafață a comunei.

Ne străduim să aducem această utilitate vitală în localitate cât mai rapid, având în vedere importanța acesteia pentru comunitate. Avem de-a face cu o situație de la zero în ceea ce privește această investiție”, a declarat primarul Vasile Grădinaru.

Cu toate acestea, implementarea proiectului nu a fost lipsită de provocări. Administrația locală din Raciu se confruntă cu dificultăți, în special legate de obținerea aprobărilor necesare și a finanțării. Deși s-au făcut demersuri pentru a obține sprijin financiar din partea autorităților județene și naționale, răspunsurile întârzie să apară. „Procedurile birocratice lente și complexitatea cerințelor pentru finanțare sunt principalele obstacole pe care le întâmpinăm”, a adăugat primarul Grădinaru.