18.07.2024 00:13

Admiterea la liceu 2024

Admiterea la liceu 2024
Galerie foto

*„Recomandarea pe care o fac de fiecare dată, foarte apăsat, tuturor candidaților e să pună suficiente opțiuni, cât mai multe opțiuni, pentru a nu rămâne nerepartizați”, a declarat Sorin Ion

 

Ștefan Khalil


Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion,  fost inspector școlar general în Dâmbovița, a oferit câteva sfaturi  pentru candidații care se pregătesc de admiterea la liceu în 2024. Într-un interviu pentru TVR 2, Sorin Ion a subliniat importanța completării cu atenție a fișelor de înscriere și a alegerii unui număr suficient de opțiuni pentru a asigura repartizarea candidaților.

„Recomandarea pe care o fac de fiecare dată, foarte apăsat, tuturor candidaților e să pună suficiente opțiuni, cât mai multe opțiuni, pentru a nu rămâne nerepartizați”, a declarat Sorin Ion. El a adăugat că specializarea aleasă este mai importantă decât liceul în sine, și a încurajat elevii să se concentreze pe acest aspect.

Pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu va fi luată în considerare la admiterea în liceu. Înscrierile au început pe 11 iulie și se vor încheia pe 22 iulie, iar repartizarea candidaților va avea loc pe 24 iulie, conform calendarului oficial. Pe 24 iulie 2024 vor fi anunțate rezultatele finale ale candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.