Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.07.2024 00:13


A A

Tentativa de asasinare a fostului președinte al SUA, Donald Trump

Tentativa de asasinare a fostului președinte al SUA, Donald Trump

Autoritățile au descoperit dispozitive explozive în mașina presupusului atacator; spectatorul ucis a fost identificat

 

Autoritățile americane au descoperit dispozitive explozive în mașina tânărului care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump, a relatat duminică Wall Street Journal, citând surse care au dorit să li se păstreze anonimatul, transmite Reuters. Mașina condusă de presupusul atacator, Thomas Matthew Crooks, era parcată lângă locul de desfășurare a mitingului electoral al lui Trump din Butler, în statul Pennsylvania. Atât Wall Street Journal, cât și ABC News au mai scris că arma folosită de tânărul de 20 de ani - o semiautomată AR-15 - fusese cumpărată de tatăl acestuia. Atacatorul l-a rănit pe Trump la urechea dreaptă, omorând în schimb un participant la miting și rănind grav alți doi. Autoritățile l-au identificat duminică pe spectatorul ucis ca fiind Corey Comperatore, în vârstă de 50 de ani, din Sarver, Pennsylvania, despre care guvernatorul statului, Josh Shapiro, a declarat presei că a murit protejându-și familia de gloanțe.

 

Iohannis condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump: Îi doresc însănătoșire rapidă

 

Violența și agresivitatea nu sunt atribute ale vreunei democrații - a fost mesajul transmis duminică de președintele Klaus Iohannis, în contextul tentativei de asasinat asupra fostului președinte al SUA, Donald Trump. ‘’Sunt îngrozit de atacul asupra fostului președinte Trump la mitingul său de campanie. Îi doresc însănătoșire rapidă și completă. Violența și agresivitatea nu sunt atribute ale vreunei democrații. Suntem alături de poporul american’’, a scris Iohannis pe platforma X.Fostul președinte american Donald Trump a fost rănit sâmbătă la ureche într-o tentativă de asasinat prin împușcare în timpul unui miting electoral în Pennsylvania.

 

Ciolacu, mesaj după tentativa de asasinat asupra lui Trump: Recurgerea la violență nu e niciodată justificată

 

 Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj în contextul atacului armat asupra fostului președinte al SUA, Donald Trump, arătând că, indiferent de diferențele politice sau ideologice, recurgerea la violență nu este niciodată justificată sau acceptabilă. ‘’Trimit gândurile mele de recuperare rapidă președintelui Trump și tuturor victimelor acestui atac oribil! Indiferent de diferențele politice sau ideologice, recurgerea la violență nu este niciodată justificată sau acceptabilă’’, a scris premierul duminică pe X, fostul Twitter. Fostul președinte american Donald Trump a fost rănit sâmbătă la ureche într-o tentativă de asasinat prin împușcare în timpul unui miting electoral în Pennsylvania. Presupusul trăgător și un spectator au fost uciși, iar alte două persoane au fost grav rănite.

 

Ciucă: Atacul asupra lui Donald Trump - atac la libertatea de exprimare si de întrunire

 

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a condamnat atacul asupra fostului președinte al SUA Donald Trump, subliniind că “ura, prejudecățile și violența nu au loc în viața vreunei democrații”. “Atacul asupra fostului președinte al SUA Donald Trump este un atac la libertatea de exprimare și de întrunire. Îi doresc recuperare ușoară. Dumnezeu să-l binecuvânteze și Dumnezeu să binecuvânteze oamenii americani!”, a transmis Nicolae Ciucă, duminică, într-un mesaj pe platforma X. Fostul președinte american Donald Trump a fost rănit sâmbătă la ureche într-o tentativă de asasinat prin împușcare în timpul unui miting electoral în Pennsylvania. Atacatorul și un spectator au fost uciși, iar alte două persoane au fost grav rănite. FBI l-a identificat pe autorul tentativei de asasinat ca fiind Thomas Matthew Crooks, un bărbat de 20 de ani din Pennsylvania (nord-est), a informat duminică presa americană, preluată de AFP.

 

Lideri din întreaga lume își exprimă indignarea după tentativa de asasinat asupra lui Trump

 

Numeroși lideri din întreaga lume și-au exprimat duminică indignarea față de tentativa de asasinare a fostului președinte american Donald Trump, care a fost împușcat și rănit sâmbătă la un miting din Pennsylvania, relatează AFP. Fostul lider de la Casa Albă a fost rănit la urechea dreaptă. Presupusul trăgător și un spectator au fost uciși, iar alți doi sunt grav răniți.

 

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat duminică “profund șocată” de tentativa de asasinare. “Sunt profund șocată de împușcăturile care au avut loc în timpul unui miting de campanie al fostului președinte Donald Trump”, a scris Von der Leyen pe rețeaua socială X. “Îi doresc lui Donald Trump o recuperare rapidă și transmit condoleanțe familiei victimei nevinovate. Violența politică nu are ce căuta într-o democrație”, a adăugat ea.

 

La rândul său, Emmanuel Macron i-a transmis duminică, într-un mesaj pe rețeaua X, “urările sale de însănătoșire grabnică” lui Donald Trump, victima tentativei de asasinat, “o dramă pentru democrațiile noastre”. “Un activist a murit, mai mulți sunt răniți. Aceasta este o tragedie pentru democrațiile noastre. Franța împărtășește șocul și indignarea poporului american”, a scris președintele francez.

 

De asemenea, șefa guvernului ultraconservator al Italiei, Giorgia Meloni, și-a exprimat “solidaritatea” cu Trump, sperând că “dialogul și responsabilitatea vor prevala asupra urii și violenței”. “Îmi exprim solidaritatea (cu Trump - n.r.) și urările mele pentru o recuperare rapidă, cu speranța că în următoarele luni ale campaniei electorale dialogul și responsabilitatea vor prevala asupra urii și violenței”, a spus ea într-un comunicat.

 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat la rândul său “fără echivoc” tentativa de asasinare, a declarat purtătorul său de cuvânt, Stephane Dujarric. Șeful ONU “condamnă fără echivoc acest act de violență politică. El îi dorește președintelui Trump însănătoșire grabnică”, a spus sursa citată.

 

Cancelarul german Olaf Scholz a descris duminică tentativa de asasinare a fostului președinte american ca fiind “josnică”, adăugând că violența politică este o amenințare la adresa democrației. “Atacul asupra candidatului la președinția SUA Donald Trump este josnic. Îi doresc însănătoșire grabnică. Gândurile mele sunt, de asemenea, alături de cei afectați de atac. Astfel de acte de violență amenință democrația”, a scris Scholz pe rețeaua X.

 

Președintele chinez Xi Jinping și-a exprimat la rândul său “compasiunea și simpatia” față de Donald Trump, conform diplomației chineze. “China urmărește îndeaproape situația în ceea ce privește împușcarea fostului președinte Donald Trump. Președintele Xi Jinping își exprimă compasiunea și simpatia față de el”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe într-un comunicat.

 

Tentativa de asasinare a lui Donald Trump este un “moment șocant nu numai pentru America, ci și pentru întreaga lume liberă și democratică”, a declarat duminică și șeful statului polonez, Andrzej Duda. Duda “i-a mulțumit lui Dumnezeu” pentru că “i-a salvat viața” lui Donald Trump, exprimându-și speranța că fostul președinte american își va “recăpăta în curând toate puterile”, într-un mesaj postat pe rețeaua socială X.

 

Noul prim-ministru britanic Keir Starmer și-a exprimat consternarea: “Violența politică, sub orice formă, nu își are locul în societățile noastre, iar gândurile mele sunt alături de toate victimele acestui atac”.

 

Premierul ungar Viktor Orban i-a transmis “gânduri și rugăciuni” lui Donald Trump “în aceste ore întunecate”.

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat, de asemenea, “consternarea” și i-a urat lui Donald Trump o “recuperare rapidă”. “Violența nu trebuie să prevaleze niciodată”, a adăugat el.

 

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a îndemnat la “fermitate în continuare în fața oricărei forme de violență care provoacă democrația”, dorindu-i, de asemenea, o “recuperare rapidă” lui Donald Trump.

 

Omologul său indian, Narendra Modi, s-a declarat “foarte îngrijorat”. “Condamn cu fermitate acest incident. Violența nu își are locul în politică și în democrații. Îi dorim însănătoșire grabnică”, a spus el.

 

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a scris că el și soția sa Sara au fost “șocați de aparentul atac asupra președintelui Trump”. “Ne rugăm pentru siguranța și recuperarea lui rapidă”, a adăugat el.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Meci crucial pentru Chindia
A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția rapsodului Tudor Gheorghe
Guvern: Rezultatul testului făcut de Premierul Orban pentru COVID-19, negativ; va rămâne în carantină până joi
Tăriceanu: Măsura decretării stării de urgență trebuia luată cu ceva timp în urmă
Cabinetul Orban a depus jurământul de învestitură în funcții
Poate Moldovan să salveze Chindia?
Moțiunea de cenzură ‘’Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot’’ a fost respinsă, marți, de Parlament. Au fost înregistrate 200 de voturi favorabile, 7 împotrivă și 3 abțineri, fiind ne
Premierul a transmis președintelui propunerile de numire a noilor miniștri
Cuc, la semnarea a trei contracte de infrastructură: Domnilor constructori, nu vă mai bateți joc de subcontractorii români
UE sprijină sectorul de tipărire și publicare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale