Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.07.2024 00:15

Semnal din Dâmbovița: Tensiuni în industria de apărare


A A

Sindicatele și directorii cer demisia directorului ROMARM

Sindicatele și directorii cer demisia directorului ROMARM

Interviu cu liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA)

 

Violeta Stanciu


Rep.: Ați cerut o nouă majorare salarială la Automecanica Moreni care să se producă de la 1 iulie 2024? Aveți susținerea conducerii pentru această solicitare?

- S-a cerut o mărire de salariu din partea sindicatului, dar aici este o dispută a noastră și cu partea centrală a ministerului pentru că dacă directorul general al Automecanica Moreni este de acord și recunoaște că o mărire de salariu trebuie să se facă, să putem ține pasul cu scumpirile, Consiliul de Administrație de la București oscilează. Cei de la Direcția Specială de la București oscilează și ei. Noi am cerut majorare de salariu de la 1 iulie 2024. Suntem în momentul de față cu vreo 1300 de lei în spatele salariului mediu brut pe economie, lucru care arată o stare de fapt proastă a salariaților din industria de apărare.

 

Rep.: Colegii de la UPS Dragomirești merg mult mai bine decât Automecanica? Cei de la Dragomirești cu ce fel de probleme se confruntă?

- UPS Dragomirești a ieșit mult în față. Ei au firme din afară cu care colaborează, au avut relații și cu MAPN. Acolo este de mâncat o pâine bună. Oamenii aceștia în mod automat au nevoie de fonduri pentru a suplimenta linia de fabricație în așa fel încât, eu zic că dacă nu vor dubla producția, nu este bine. Și aici Ministerul Economiei ar trebui să forțeze și să-i ajute cu investițiile. Romarm îi ține pe loc prin politica proastă a directorului general de acolo. Mă refer la faptul că le țin documentele pe loc, care sunt de importanță majoră și care ar trebui să circule foarte repede, le ține cu lunile pe loc, nu le dă drumul și asta îi costă pe ei.

 

Rep.: Ce se întâmplă cu Romarm? Ultimii directori mai mult au frânat dezvoltarea societăților din industria de apărare decât să o impulsioneze?

- Eu am avut discuții și cu ministrul Economiei în mai multe rânduri, i-am spus și ministrului, i-am spus-o și lui (n.red. directorului ROMARM) personal că nu face față și să plece. Din echipa tehnică a ROMARM-ului au plecat vreo 6 băieți deosebiți, ceea ce a lăsat pur și simplu Direcția Tehnică a Romarm în aer. Ministrul Oprea nu a luat măsuri și acesta nu este un lucru bun. S-au revoltat directori din societățile din industria de apărare, care, pe lângă faptul că au cerut directorului să plece din Romarm, au avut o întâlnire cu ministrul Economiei unde i-au prezentat părțile negative iar dintre directori s-a remarcat în mod deosebit Corneliu Vișoianu. Eu îl apreciez pentru faptul că a avut verticalitate și i-a atras atenția, în fața ministrului, că duce o politică proastă de conducere, de management al Romarm. Au mai fost și alți directori, de la Carfil, directorul de la Tohani, Dan Voinea care are o experiență deosebită în industria de apărare... Când vin 5-6 directori și spun același lucru, începi să te gândești. Eu pe Radu Oprea îl consider un ministru numai cu intenții bune pentru industria de apărare, este un tip care reacționează prompt, rapid, care este deschis dialogului în permanență.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Canicula a mai stopat din elanul donatorilor
Producția de oțel se lasă așteptată
"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale