Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.08.2024 00:16

Și în Dâmbovița...


A A

Recalcularea pensiilor, gata până la 1 septembrie 2024

Recalcularea pensiilor, gata până la 1 septembrie 2024

*Din cele 107.566 de dosare ale pensiilor aflate în plată în județ, până acum au fost emise și transmise decizii pentru 45.000 de dosare *Casa de Pensii Dâmbovița depune eforturi mari pentru a finaliza toate dosarele la timp, personalul lucrând peste program pentru a respecta termenul limită

 

Până la data de 1 septembrie 2024, toate pensiile din județul Dâmbovița, și nu numai, vor fi recalculate. Procesul de recalculare este încă în plină desfășurare și se estimează că va aduce schimbări semnificative pentru unii pensionari. În timp ce anumiți beneficiari se pot aștepta la o majorare a pensiei, alții vor avea veniturile menținute la aceeași valoare, fără a suferi vreo scădere.

La una dintre ultimele ședințe ale Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița, directorul executiv al Casei de Pensii Dâmbovița, Ciprian Toni Mihai, a precizat că instituția pe care o conduce depune eforturi mari pentru a finaliza toate dosarele la timp, personalul lucrând peste program pentru a respecta termenul limită. Până la sfârșitul lunii iulie 2024, au fost evaluate 107.566 de dosare, acoperind toate pensiile aflate în plată în județ. Într-o primă fază, au fost emise și transmise decizii pentru 45.000 de dosare, majoritatea fiind pentru pensionarii cu vechime sub 25 de ani, dintre care 33.000 au fost deja imprimate.

La sfârșitul lunii august, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice  Dâmbovița se va întruni într-o ședință pentru a discuta impactul acestei recalculări. Gheorghe Popa, președintele CJPV Dâmbovița, a subliniat că mulți dintre seniorii României trăiesc în condiții financiare dificile, iar recalcularea pensiilor ar putea oferi o soluție pentru îmbunătățirea calității vieții acestora. „Situația nu este deloc una bună. Mulți pensionari se plâng că nu au nici măcar cu ce să-și plătească facturile, nu mai vorbim despre tratamente și așa mai departe. Calitatea vieții pensionarilor trebuie să se îmbunătățească”, a declarat Gheorghe Popa.

Pe măsură ce procesul de recalculare se apropie de final, rămâne de văzut în ce măsură această inițiativă va reuși să îmbunătățească situația economică a pensionarilor din Dâmbovița și din întreaga țară.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizarea intrării în Târgoviște dinspre Priseaca
Subprefectul Marian Tănase, avertisment sever pentru directorul ANIF Dâmbovița
Corneliu Ștefan, vicepreședinte pentru Regiunea Sud la Congresul PSD
Primul Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, în faza de construcție
Continuitate și parteneriate solide în pregătirea alegerilor din 2024
Planurile PSD pentru alegerile din toamnă
PSD Dâmbovița îl susține pe Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al PSD
Lucrările la DN 7 Bâldana - Titu, în plină turație
Centura pentru Pucioasa și Fieni, aprobată de Guvern
Sprijin oferit de CLM Târgoviște copiilor și familiilor vulnerabile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale