Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.08.2024 00:17


A A

Jurnal de război: Al doilea Kursk (II)

Jurnal de război: Al doilea Kursk (II)

George Coandă

Am o bănuială: Zelenski a ales simbolic dezastruoasa lovitură de la Kursk pentru orgoliul bolnav al lui Putin și pentru mândria rănită până la os Armatei Roșii. Mitul invincibilității staliniste a fost spulberat.

12 august 2000. Submarinul nuclear Kursk, cu 118 oameni la bord, s-a scufundat în largul Mării Barents. Două explozii avuseseră loc în interiorul navei. Pentru Putin și Rusia a fost o tragedie!

23 august 1943: Lua sfârșit ceea ce istoria a consemnat a fi fost bătălia de la Kursk, cea mai mare confruntare de tancuri de când există această armă, între Wermacht-ul nazist și Armata Roșie, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar sovieticii au ieșit învingători. După o lună de lupte crâncene, norul de praf stârnit la de șenilele mastodonților de metal a circulat vreme îndelungată deasupra Europei.

6 august 2024: Kievul lansează atacul surpriză pe direcția strategică Kursk și cucerește aproape 7000 kilometri pătrațiu de teritoriu rusesc. Atacul cu drone și rachete continuă în mâinile ucrainenilor. Cad 100 de prizonieri ruși. Puhoaie de locuitori din zona cucerită, înspăimântați de răzbunarea ucraineană, o iau la fugă cum pot și cu ce pot. Unii sunt într-atât de îngroziți încât declară în fața camerelor de televiziune că au dat iama peste ei naziștii! Putin dislocă forțe militare din Donbas pe noul front și acuză Washingtonul și NATO că îi alimentează în propriul interes pe ucraineni cu armament extrem de performant. Ceea ce, de fapt, este adevărat, altminteri Kievul lui Zelenski s-ar fi predat până acum, și că, în viziunea Kremlinului, este pentru prima dată când trupe străine... teroriste ocupă un teritoriu al „Mamei Rusia”, de la al Doilea Război Mondial până în zilele noastre. Cinismul putinist este mai mult decât grotesc. Este un delir criminal. Satelitul Planet Lab a mai înregistrat un atac-surpriză al ucrainenilor cu drone asupra bazei aeriene de la Voronej: au fost distruse la sol bombardiere și hangare.

Trecând cu trupe și blindate peste frontiera cu Rusia, Kievul l-a provocat pe Putin la negocieri, având astfel la mână un atu. Situația în acest „phoney war”, cum îl văd strategii yankei, se poate schimba imprevizibil, oricând. Se pare că Washingtonul l-ar vrea pe Zelenski înlocuit cu cineva mai docil și dispus la concesii. Viitorul va decide.

Marina de război rusă și-a orientat rachetele cu încărcătură nucleară și spre ținte dinlăuntrul României în cazul, din păcate, posibil al unui conflict cu NATO. Chiar dacă NATO va ridica un zid de drone de la Marea Neagră la Marea Baltică.

Victoria-surpriză Kievului de la Kursk să nu fie una „à la Pyrrus”!

Urletul infernului la răsărit continuă, deci în această vară. Care ne arde secătuindu-ne și trupul și sufletul.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
România, amenințată, cu armata... dezarmată
Jurnal de război: Al doilea Kursk (I)
S-a întâmplat acum 80 de ani (II)
S-a întâmplat acum 80 de ani (I)
Nu știu cât de penibil sunt!
Dezinfecție totală în sistemul medical românesc!
Simpatie pentru limba rusă în Armenia
Raid cultural în Georgia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale