21.06.2024 00:20

Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților

Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților
Galerie foto

*Unul dintre subiectele principale discutate a fost preocuparea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și a Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița privind asigurarea necesarului de personal pentru îmbunătățirea activității de Asistență Medicală de Urgență și reducerea timpului de așteptare al pacienților

 

Ieri, 20 iunie, a avut loc Comitetul de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurat în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice din Dâmbovița. La eveniment au participat subprefectul județului,  Marian Tănase, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, și Cristina Sima, directorul Casei Județene de Sănătate Dâmbovița. La întâlnire au participat și membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice.

Unul dintre subiectele principale discutate a fost preocuparea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și a Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița privind asigurarea necesarului de personal pentru îmbunătățirea activității de Asistență Medicală de Urgență și reducerea timpului de așteptare al pacienților. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, doctorul Ioana Radu și directorul de Îngrijiri Medicale, Florin Gheorghe, au fost prezenți pentru a oferi detalii despre aceste probleme. Doctorul Ioana Radu a subliniat că, deși Spitalul Județean face eforturi continue pentru a îmbunătăți actul medical, se confruntă cu un deficit semnificativ de medici.

În cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU), avem doar opt medici de medicină de urgență dintr-un total de 30 de posturi disponibile, ceea ce înseamnă un deficit de 22 de medici. Acest deficit duce la un timp de așteptare prelungit pentru pacienți, mai ales având în vedere numărul mare de prezentări. De exemplu, în luna mai au fost peste 8000 de prezentări la UPU, iar în luna aprilie peste 10.000, ceea ce înseamnă o medie de 300 de prezentări pe o tură, acoperită de un singur medic de urgență”, a explicat dr. Ioana Radu.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a scos la concurs opt posturi de medici pentru medicina de urgență, însă acestea nu au fost ocupate, niciun medic neprezentându-se la concurs.

Deficitul de medici nu este doar la UPU, ci și în alte specialități. Totuși, în ultimul timp, spitalul a fost modernizat, extins și dotat cu aparatură modernă. Vom încerca să rezolvăm în timp și acest deficit de medici”, a adăugat dr. Ioana Radu.

Participanții la ședință au subliniat importanța abordării acestor probleme pentru a asigura o îngrijire medicală adecvată persoanelor vârstnice și a întregii comunități.

 

 

Ștefan Khalil