19.08.2024 00:15

Primul Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, în faza de construcție

Primul Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, în faza de construcție
Galerie foto

*Aceastã investiție, o premierã pentru municipiul reședințã de județ, este realizatã cu ajutorul fondurilor europene și face parte din eforturile de modernizare a infrastructurii de mediu la nivel local

 

Municipiul Târgoviște marcheazã un moment important în gestionarea deșeurilor prin demararea construcției primului Centru de Colectare a Deșeurilor prin Aport Voluntar. Aceastã investiție, o premierã pentru municipiul reședințã de județ, este realizatã cu ajutorul fondurilor europene și face parte din eforturile de modernizare a infrastructurii de mediu la nivel local.

Centrul, amplasat pe Șoseaua Gãești, va avea o suprafațã de aproape 2.500 de metri pãtrați și va permite colectarea unei game largi de deșeuri, inclusiv biodeșeuri, deșeuri voluminoase, textile, lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre de animale mici, deșeuri de grãdinã și materiale din construcții și demolãri. Valoarea totalã a proiectului se ridicã la 4,6 milioane de lei, finanțarea fiind integral nerambursabilã prin fonduri europene.

„Aceasta este o investiție în premierã la Târgoviște în domeniul managementului deșeurilor. Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar prinde contur și va asigura colectarea separatã a deșeurilor municipale care nu pot fi colectate în sistemul «door-to-door»”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliențã, Componenta 3 – Managementul deșeurilor.

 

 

 

 

Ștefan Khalil