26.08.2024 00:09

O premieră după zeci de ani

O premieră după zeci de ani
Galerie foto

VASILE NEAGU


 

După zeci de ani, județul Dâmbovița se aliniază la startul ediției 2024-2025 a Ligii a 3-a, cu 3 echipe, respectiv Flacăra Moreni, FC Pucioasa și Urban Titu, nou promovată. Sistemul de desfășurare este unul în premieră și foarte complicat, după sezonul regular. Echipele, în număr de 100, sunt împărțite în 10 grupe, câte 10 în fiecare serie.

 

Dâmbovițenele fac parte din Seria a 5-a, a cărei componență este următoarea: Petrolul 2, Sport Team București, Urban Titu, FC Dinamo București, Ștefăneștii de Jos, CS Tunari, Blejoi, FC Pucioasa, Flacăra Moreni și Păulești. Startul este programat pe 31 august. Play-off-ul și play-out-ul încep pe 22 martie 2025. Barajele semifinale se vor disputa anul viitor, pe 21 și 24 mai, iar barajele, între 31 mai și 2 iunie.

 

Sezonul regular, acesta trebuie să ne intereseze mai întâi, se va juca tur-retur, rezultând un total de 18 etape. Apoi, în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele 4 clasate, și un play-out, între celelalte 6 echipe. În faza următoare vor participa doar primele două echipe din play-off-ul fiecărei serii, deci 20 de echipe, care vor fi împerecheate în 10 meciuri tur-retur.

 

Dacă vreo echipă din județul Dâmbovița va ajunge aici (Doamne ajută!), vom reveni cu modul de desfășurare, în continuare, al sezonului, pentru că este foarte complicat și ar trebui să epuizăm spațiul numai cu... învingătoarea B1. Mai trebuie rețin doar faptul că, la final, vor promova în Liga a 2-a 5 echipe, deci una la două serii. Desigur, ar fi o mare bucurie pentru dâmbovițeni, dacă una dintre acestea ar fi din Triunghiul nostru.

 

Între cele 100 de echipe, care vor lua startul în ultima zi a lunii august, sunt și multe nume de foste prim divizionare: FC Bacău, Dunărea Giurgiu, Flacăra Moreni, Municipal Brașov, Gloria Bistrița, Unirea Alba Iulia, ACS Tg. Mureș, CSM Rm. Vâlcea, Politehnica Timișoara și Olimpia Satu Mare.

 

În Seria a 5-a, să-i spunem, a noastră, pe lângă retrogradata CS Tunari și, probabil, FC Dinamo București, echipe cu pretenții la promovare, în afară de veterana Flacăra Moreni, nu prea sunt. De aceea, susținem că echipa de sub Sângeriș ar putea ca în acest sezon să-și înceapă drumul de reîntoarcere la locul ei. Nu omitem nici posibile revelații, din partea celorlalte două echipe dâmbovițene, FC Pucioasa și Urban Titu. Vom reveni cu țintarul și alte amănunte.