20.02.2024 00:14

Naveta profesorilor, pe cale de a se rezolva în totalitate

Naveta profesorilor, pe cale de a se rezolva în totalitate
Galerie foto

*Un oraș și o comună mai au de soluționat această situație, respectiv municipiul Moreni și comuna Niculești, după cum ne-a declarat liderul de sindicat, prof. Marius Popescu

 

Violeta Stanciu


Decontată de regulă de către primării, naveta profesorilor nu mai reprezintă o problemă greu de rezolvat, pentru că unitățile administrativ teritoriale din județul Dâmbovița, în marea lor majoritate, s-au achitat de această obligație. Un oraș și o comună mai au de soluționat această situație, respectiv municipiul Moreni și comuna Niculești, după cum ne-a declarat liderul de sindicat, prof. Marius Popescu.

„Avem câteva situații dar sunt semnale că se vor rezolva. De exemplu, la Moreni există o situație de genul acesta. La noi există o regulă nescrisă, dacă se acumulează restanțe care adunate însumează 6 luni de zile atunci alegem calea instanțelor. Până acum avem o situație de acest gen la Moreni, dar am înțeles că administrația locală e de acord cu plata. Deci nu va fi cazul de proces. Mai avem o situație la Niculești cu o restanță mai mare. Cam astea ar fi unitățile administrativ teritoriale mai puturoase în a plăti. Mai sunt primării care plătesc cu 3-4 luni întârziere dar nu avem în acest sens o plângere din partea colegilor”, a declarat președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.