05.07.2024 00:16

Investiții majore pentru dezvoltarea localității

Investiții majore pentru dezvoltarea localității
Galerie foto

Conducerea Primăriei Raciu a anunțat două proiecte majore destinate dezvoltării infrastructurii locale, cu accent pe educație și eficiență energetică. Unul dintre proiectele-cheie ale administrației locale vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale Raciu. Investiția, estimată la 13,5 milioane de lei (inclusiv TVA), are ca scop îmbunătățirea infrastructurii educaționale, oferind condiții mai bune pentru elevi și cadre didactice. Primarul Vasile Grădinaru a subliniat că toate documentele necesare sunt pregătite și avizele au fost obținute, așteptându-se acum accesarea fondurilor prin Programul Operațional Regional (POR) ADR Sud-Muntenia.

Avem toate șansele să realizăm acest obiectiv în comuna noastră. Infrastructura educațională a fost mereu o prioritate pentru noi”, a declarat primarul Vasile Grădinaru.

Un alt proiect  prezentat de primar vizează modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în comuna Raciu. Acesta include construirea unei capacități de producție a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum, reflectând preocuparea administrației pentru sustenabilitate și eficiență energetică. Proiectul urmează să fie implementat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Procedurile de implementare sunt în curs. Administrația locală este optimistă în privința  acestor inițiative, care vor aduce beneficii semnificative comunității din Raciu.

 

 

Ștefan Khalil