17.07.2024 00:14

Dezvoltarea fondurilor de vânătoare atrage interesul vânătorilor profesioniști

Ștefan Khalil


Direcția Silvică Dâmbovița administrează în prezent patru fonduri de vânătoare, care se bucură de un succes deosebit în rândul vânătorilor profesioniști. Directorul instituției, Petre Marin, declara că aceste fonduri sunt dezvoltate constant pentru a susține activități cinegetice profitabile.

Printre exemplele notabile se numără Complexul de Vânătoare Bolovani, unde, în primăvara anului trecut, efectivul de vânătoare a fost mărit cu aproape 20 de cerbi. Direcția Silvică organizează periodic partide de vânătoare în cele patru fonduri administrate: Neagra și Finta (O.S. Bucșani), Croitori (Ocolul Silvic Găești) și Cornățelu (Ocolul Silvic Răcari). Aceste activități vizează recoltarea cotelor aprobate pentru specii de interes cinegetic precum mistreț, căprior, iepure și fazan.

În județul Dâmbovița, la Ocolul Silvic Bucșani se află cea mai mare rezervație de zimbri din țară, Zimbrăria Neagra, întinsă pe 160 de hectare și găzduind 31 de exemplare. În primăvara anului 2022, Complexul de Vânătoare Bolovani a primit 15 femele de lopătar și ulterior 4 masculi, într-un țarc de carantină de 0,5 hectare. În prezent, efectivul a crescut la 25 de exemplare, incluzând 15 femele, 4 masculi și 6 viței, care vor fi relocați într-un țarc de 60 de hectare, amenajat din fondurile proprii ale Direcției Silvice Dâmbovița.