09.07.2024 00:13

Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”

Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”
Galerie foto

*„Toate măsurile acestea, chiar dacă aparent aduc, prin amenzi, venituri la buget, vor distruge economia. Este trist!”, ne-a declarat ieri Marijana Buta, vicepreședinte CECCAR Dâmbovița

 

Prin măsurile fiscale pe care le iau în goana de a aduce cât mai mulți bani la bugetul statului, guvernanții au reușit să-i scoată în stradă și pe contabili! Aceștia au protestat ieri în Piața Victoriei, dar și în alte orașe din țară, alături de antreprenori, de experții contabili și de toți profesioniștii din domeniu împotriva măsurilor fiscale adoptate de guvern fără consultare publică, măsuri care au impact asupra întregii societăți, punând în pericol economia țării.

Manifestarea intitulată „Fără haos în legislația fiscală” a avut loc ieri în Piața Victoriei, după care protestatarii au plecat în marș pe Calea Victoriei, spre ANAF și Ministerul Finanțelor. Protestatarii cer factorilor decidenți eliminarea E-TVA și oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanțe de urgență emise noaptea și aplicate ziua. Marijana Buta, vicepreședinta CECCAR Dâmbovița ne-a declarat ieri că profesioniștii din județ sunt alături de colegii de la nivel național.

„Sunt prea dese aceste măsuri. Nu ar fi nicio problemă dacă este spre binele lucrurilor dar acum ne-au transformat în jandarmi ai fiscului. Pe lângă faptul că suntem jandarmi ai fiscului sunt măsuri neconstituționale. Dacă furnizorul meu nu-și îndeplinește obligațiile și eu client mi le îndeplinesc sunt și eu amendat, ceea ce nu este normal. Niciodată nu ne-au consultat înainte de a introduce aceste măsuri. Nu neapărat trebuie să ne consulte pe noi, trebuie să-și angajeze oameni de specialitate. Sunt disperați să facă rost de bani și atunci amendează fără discernământ pe toată lumea. De fapt și de drept în loc să facă măsuri fiscale de impulsionare a activității economice, vedeți că toate măsurile acestea, chiar dacă aparent aduc, prin amenzi, venituri la buget, vor distruge economia. Este trist! Nu se poate ca niște guvernanți să nu judece spre binele economic. O perioadă de criză nu poate fi depășită decât printr-o perioadă de consum mărit. Nu poți să mărești consumul distrugându-i pe toți, ci dându-le voie să trăiască”, ne-a declarat ieri Marijana Buta, vicepreședinte CECCAR Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu