22.07.2024 00:19

Centurile orașelor Pucioasa și Fieni, pe masa Ministerului Transporturilor

Centurile orașelor Pucioasa și Fieni, pe masa Ministerului Transporturilor
Galerie foto

*Drumul are lungime de 14,66 km, iar valoarea estimată a întregului proiect, reieșită din studiul de fezabilitate, se ridică la 143.000.000 de euro

Veste extraordinară pentru zona de nord a județului Dâmbovița! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că proiectul privind centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni a intrat în procedura de consultare publică la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii! Inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița, proiectul aduce numai beneficii zonei de nord dar și întregului județ, pentru că, prin creșterea vitezei de deplasare pe calea rutieră, cele două orașe pot deveni poli de dezvoltare economică. Atrași de această facilitate, investitorii români sau străini pot să-și dezvolte afacerile în această parte a județului. 

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică cu privire la: -Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții «Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni», județul Dâmbovița”, se arată în comunicatul  Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Drumul are lungime de 14,66 km, iar valoarea estimată a întregului proiect, reieșită din studiul de fezabilitate, se ridică la 143.000.000 de euro. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape întreaga sa lungime, cu excepția porțiunii dintre KM7 și KM11, care ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni. La capetele traseului, sunt prevăzute noduri rutiere pentru a se asigura toate relațiile de deplasare, însă vor fi și două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC136A, în Pucioasa, și un altul care face legătura cu DN71, la intrarea în Fieni.

 


Violeta Stanciu