04.07.2024 00:15

Al doilea elev eliminat din BAC

Al doilea elev eliminat din BAC
Galerie foto

În cadrul probei scrise obligatorii a profilului (matematică și istorie), probă desfășurată ieri, 3 iulie, un elev de la Liceul „Voievodul Mircea" din Târgoviște a fost eliminat din examenul de Bacalaureat pentru deținerea unui dispozitiv audio.

Incidentul marchează al doilea caz de eliminare din cadrul acestei sesiuni de Bacalaureat în județul Dâmbovița. Primul caz s-a înregistrat la Liceul Teoretic „Ion Ghica" din Răcari, unde un elev a fost eliminat pentru deținerea unui telefon mobil în timpul probei scrise la Limba și literatura română.

Potrivit regulilor Ministerului Educației, elevul a fost imediat eliminat din examen, pierzând astfel dreptul de a mai participa la sesiunile curente ale Bacalaureatului. De asemenea, acesta nu își poate recunoaște, în sesiunile viitoare, notele obținute la probele promovate anterior eliminării sau la probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

În consecință, candidatul este considerat nepromovat la Bacalaureatul din 2024 și pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale acestui examen.

 

 

Ștefan Khalil