25.07.2024 00:15

„Nu rezolvăm problema economică în România crescând taxe”

„Nu rezolvăm problema economică în România crescând taxe”
Galerie foto

Oamenii de afaceri se tem că în lipsa unei reforme reale a sistemului bugetar  și a instituțiilor statului,  guvernanții vor recurge la ceea ce știu ei să facă mai bine, respectiv  să crească din pix  taxele și impozitele românilor pentru a acoperi din deficitul bugetar imens care crește de la o lună la alta. Toată lumea se uită cu îngrijorare spre anul 2025, când se vehiculează ideea creșterii impozitului pe venit de la 10% la 16%, dar și creșterea TVA care va duce inevitabil la creșterea tuturor prețurilor și în mod automat a inflației.

Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, vicepreședintele Senatului României, ne-a declarat ieri că o creștere a taxelor ar fi o mare greșeală pentru că acest lucru nu o să ajute cu nimic economia. „Soluția este creșterea producției, a productivității muncii. Nu rezolvăm problema economică în România crescând taxe. Deci dacă vom crește taxele nu vor fi colectări mai mari. O să îngreuneze activitatea economică a unor firme care, unele dintre ele, se vor închide, iar altele, odată cu creșterea taxelor, se vor gândi cum să intre în zona gri a economiei”, a precizat senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița.

De asemenea, liderul liberal susține că reforma sistemului bugetar este absolut necesară pentru că sunt instituții ale statului care își suprapun atribuțiunile sau care nu sunt eficiente. „Tot discutăm de digitalizare și odată cu digitalizarea o să dispară multe posturi pentru cei care lucrează în sistemul acesta unde se eliberează manual diferite adeverințe sau încasările se fac prin casieri. Sunt multe lucruri unde se poate lucra și unde se pot face reduceri și nu trimițând oamenii acasă ci făcând ceea ce deja se face din anumite puncte de vedere”, a transmis președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, vicepreședintele Senatului României.

 

 

Violeta Stanciu