02.07.2024 00:13

Șantierele feroviare, în colimatorul Ministerului Transporturilor

Șantierele feroviare, în colimatorul Ministerului Transporturilor
Galerie foto

*În cadrul acestor vizite, Ionuț Săvoiu a observat că anumite sectoare semnificative sunt aproape de finalizare, cu termene stabilite până la sfârșitul anului

 

Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și fost consilier județean în Dâmbovița, a efectuat o serie de vizite pe șantierele feroviare. Săptămâna trecută, acesta a inspectat mai multe fronturi de lucru de pe șantierele dedicate modernizării liniei feroviare dintre Brașov și Sighișoara. În cadrul acestor vizite, Ionuț Săvoiu a observat că anumite sectoare semnificative sunt aproape de finalizare, cu termene stabilite până la sfârșitul anului.

Pe șantierul tunelurilor de la Ormeniș, cu o lungime de aproximativ 7 km pe două fire, TBM-urile (Tunnel Boring Machines) au început să foreze în versantul deluros, iar benzile transportoare pentru elementele prefabricate erau în curs de instalare. Lansarea lucrărilor de săpare pentru tunelurile de la Homorod, cu o lungime de circa 5 km pe două fire, este așteptată cu mare interes la sfârșitul acestei veri.

Ionuț Săvoiu a anunțat că va reveni în iulie pentru a verifica progresul în aceste puncte critice, exprimându-și așteptările pentru o mobilizare mai eficientă din partea antreprenorilor implicați în proiect.

 

 

Ștefan Khalil