26.09.2023 00:14

Proiect major pentru reabilitarea Liceului „Voievodul Mircea”

Proiect major pentru reabilitarea Liceului „Voievodul Mircea”
Galerie foto

*Acest proiect reprezintă unul dintre primele trei contracte semnate la nivel național în cadrul acestei componente de finanțare, subliniind importanța și prioritatea acordată educației în municipiul Târgoviște. Investiția totală în proiectele de modernizare a liceului depășește 45.000.000 de lei

 

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, anunță investiții masive pentru învățământul târgoviștean, în valoare de 27.972.148,33 lei, în cadrul unui contract de finanțare semnat la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Aceste proiecte vizează "Consolidarea și creșterea performanței energetice a Liceului Tehnologic „Voievodul Mircea”, reprezentând un moment deosebit pentru școala din Târgoviște, care sărbătorește anul centenarului său.

Acest proiect reprezintă unul dintre primele trei contracte semnate la nivel național în cadrul acestei componente de finanțare, subliniind importanța și prioritatea acordată educației în municipiul Târgoviște. Investiția totală în proiectele de modernizare a liceului depășește 45.000.000 de lei și este finanțată exclusiv din surse nerambursabile. Aceste proiecte acoperă 6 corpuri de clădire, inclusiv corpul principal, cu o suprafață reabilitată de peste 10.000 de metri pătrați.

Aceste intervenții vor contribui semnificativ la reducerea consumului anual specific de energie cu cel puțin 50%, contribuind astfel la sustenabilitatea și eficiența energetică a liceului. În viitorul apropiat, vor fi lansate licitațiile pentru elaborarea proiectelor și execuția lucrărilor, deschizând calea către un mediu educațional modern și eficient în Târgoviște.

 

 

Ștefan Khalil