15.09.2023 00:17

Proiect de construire a locuințelor pentru tineri

Proiect de construire a locuințelor pentru tineri
Galerie foto

Fonduri din Programul Operațional de Redresare și Reziliență  vor sprijini accesul la locuințe de calitate pentru tinerii din comunitățile defavorizate! Primăria orașului Pucioasa începe o nouă etapă  în dezvoltarea comunității locale prin lansarea proiectului „Construire locuințe pentru tineri în orașul Pucioasa”. Investiția își propune să ofere o soluție durabilă și modernă pentru problema accesului la locuințe pentru tinerii aflați în dificultate în comunitățile marginalizate și vulnerabile.

Inițiat în cadrul Programului Operațional de Redresare și Reziliență, Componenta 10 - Fondul local 1,2 - Construire de Locuințe pentru tineri, proiectul beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare maximă de 17.381.380 lei, cu TVA inclus, din care 17.381.380,67 lei reprezintă finanțarea maximă nerambursabilă. Obiectivul general al acestui proiect este de a spori accesul la locuințe de calitate pentru tinerii care se confruntă cu dificultăți și se află în comunitățile cele mai vulnerabile din Pucioasa.

Proiectul va implica construirea a trei blocuri de locuințe, fiecare bloc oferind nouă (9) locuințe cu o cameră și șapte locuințe cu două camere. Acestea vor fi dotate cu utilități moderne pentru a asigura confortul locatarilor. Proiectul „Construire locuințe pentru tineri în orașul Pucioasa” debutează astăzi, 12 septembrie 2023, și are termen de finalizare în februarie 2025.

 


Ștefan Khalil