22.05.2024 00:17

Probleme grave ale pensionarilor

Probleme grave ale pensionarilor
Galerie foto

*„Sunt mulți care nu își mai permit să-și cumpere medicamente pentru tratamentele de care au nevoie. Vin la Casa de Ajutor Reciproc și iau împrumuturi de 200-300 de lei doar pentru a face față cheltuielilor lunare. Este deja prea mult și tot mai greu de suportat așa ceva”, a declarat Gheorghe Popa

 

Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița va organiza la sfârșitul lunii mai o nouă ședință pentru a aborda problemele grave cu care se confruntă pensionarii din județ și din întreaga țară. La întâlnire vor participa reprezentanți ai Instituției Prefectului Dâmbovița și directori ai instituțiilor deconcentrate, în încercarea de a găsi soluții concrete pentru aceste dificultăți.

Gheorghe Popa, președintele CJPV Dâmbovița, a semnalat faptul că mulți vârstnici sunt nevoiți să apeleze la Casa de Ajutor Reciproc pentru a obține împrumuturi mici necesare pentru medicamente, alimente sau plata facturilor. Într-un context economic și politic european marcat de incertitudini, dificultățile pensionarilor se amplifică.

„Nu este normal ca pensionarii să lupte atât de mult pentru a supraviețui. Sunt mulți care nu își mai permit să-și cumpere medicamente pentru tratamentele de care au nevoie. Vin la Casa de Ajutor Reciproc și iau împrumuturi de 200-300 de lei doar pentru a face față cheltuielilor lunare. Este deja prea mult și tot mai greu de suportat așa ceva”, a declarat Gheorghe Popa.

Deși în județul Dâmbovița au fost evaluate 111.179 de dosare de pensii, procesul este încă în desfășurare, iar situația rămâne tensionată pentru cei afectați. Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice speră ca această ședință să aducă soluții viabile și sprijin pentru pensionarii care se confruntă cu dificultăți tot mai mari.

 

 

Ștefan Khalil