27.08.2024 00:13

Posibilă schimbare majoră pentru Bacalaureat în 2025

Posibilă schimbare majoră pentru Bacalaureat în 2025
Galerie foto

Ștefan Khalil


Ministerul Educației ia în considerare o modificare importantă în structura examenului de Bacalaureat din 2025, propunând ca acesta să fie organizat parțial în timpul anului școlar. Astfel, conform noilor propuneri, probele de competențe ar putea fi susținute în lunile ianuarie și februarie, iar examenul scris ar putea începe pe 10 iunie.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, care a deținut anterior funcția de inspector școlar general în cadrul IȘJ Dâmbovița, a explicat într-un interviu acordat postului Prima TV motivele care stau la baza acestei propuneri: „În timpul verii, calendarul activităților este extrem de încărcat, iar temperaturile ridicate devin din ce în ce mai problematice. Din aceste considerente, am sugerat ca probele de competențe să fie organizate în timpul anului școlar”, a transmis acesta.

În plus, Sorin Ion a menționat și o schimbare în privința accesului la lucrările corectate: „O altă noutate se referă la momentul în care elevii pot vizualiza lucrările lor. De obicei, acest lucru era posibil doar după afișarea rezultatelor finale, dar acum propunem o schimbare în această procedură”.