20.05.2024 00:19

Noi investiții în infrastructura educațională din Târgoviște

Noi investiții în infrastructura educațională din Târgoviște
Galerie foto

*Contractele de finanțare deja semnate pentru Colegiul Economic „Ion Ghica” și Liceul „Voievodul Mircea” reprezintă pași concreți în direcția modernizării învățământului local

 

În cadrul unei conferințe de presă susținute recent, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a prezentat o serie de investiții în infrastructura educațională locală. Aceste proiecte, aflate în diferite stadii de dezvoltare, vizează modernizarea și reabilitarea mai multor unități de învățământ din prima reședință de județ.

Aș vrea să precizez faptul că sunt în acest moment în proiectare și așteptăm deschiderea axelor de finanțare pentru investiții care vizează Școala «Ioan Alexandru Brătescu Voinești», Școala «Vasile Cârlova», cu ambele locații, și Grădinița Nr. 1. Avem deja semnate contractele de finanțare pentru Colegiul Economic «Ion Ghica» și pentru Liceul «Voievodul Mircea». Am semnat contractul de execuție de lucrări pentru Grădinița Nr. 14 și vom semna curând pentru Grădinița Nr. 3. Se lucrează la Grădinița Nr. 2, se lucrează la Grădinița Nr. 11. Sunt foarte multe unități de învățământ care urmează să intre în acest program de reabilitare”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Aceste investiții se înscriu într-un amplu program de modernizare a infrastructurii educaționale din Târgoviște, menite să asigure condiții optime de studiu pentru elevi și preșcolari. Proiectele includ reabilitarea clădirilor, dotarea cu echipamente moderne și îmbunătățirea infrastructurii existente pentru a crea un mediu educațional sigur și eficient.

Primarul Daniel Cristian Stan a vorbit despre importanța acestor investiții pentru comunitate și a menționat că se așteaptă deschiderea axelor de finanțare necesare pentru demararea proiectelor aflate încă în faza de proiectare. În același timp, contractele de finanțare deja semnate pentru Colegiul Economic „Ion Ghica” și Liceul „Voievodul Mircea” reprezintă pași concreți în direcția modernizării învățământului local.

Lucrările de execuție pentru Grădinița Nr. 14 au fost deja contractate, iar pentru Grădinița Nr. 3 urmează semnarea contractului în curând. Totodată, la Grădinițele Nr. 2 și Nr. 11 se desfășoară lucrări de modernizare, acestea fiind parte din programul de reabilitare pe care administrația locală îl derulează.

 

 

Ștefan Khalil