28.02.2024 00:08

Înotătorii dâmbovițeni, multipli medaliați la Cupa Rotary Contratimp

Înotătorii dâmbovițeni, multipli medaliați la Cupa Rotary Contratimp
Galerie foto

* Anastasia Udroiu Ivan, Andreea Văcaru, Alexandra Gheorghe, Luca Vătavu și Ștefan Rachieru au urcat pe podiumul de premiere

 

Înotătorii locali au obținut mai multe medalii la Cupa Rotary Contratimp, competiție găzduită weekend-ul trecut la Complexul Turistic de Natație Târgoviște. Cele mai multe le-a cucerit Andreea Văcaru la seniori, trei de aur (100 m fluture, 50 m fluture, 50 m spate), două de argint (100 m spate și 200 m mixt) și una de bronz (100 m liber). Andreea este legitimată la Clubului Sportiv Târgoviște, unde îl are ca antrenor pe Octavian Postolache. O frumoasă performanță a reușit și Anastasia Udroiu Ivan (14 ani), medaliată cu aur în proba de 400 m liber și cu argint în probele de 100 m fluture și 800 m liber. Anastasia se pregătește cu Felix Stănescu la Renovatio Sport Club.

Medalii și pentru CSM Târgoviște

Pe podiumul de premiere au urcat și înotătorii Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, coordonați de Gheorghe Tzitzeclis. Ștefan Rachieru (tineret) a obținut liocul 2 la 200 m spate și locul 3 la 50 m bras și 400 m mixt. Alexandra Gheorghe (tineret) a cucerit trei medalii de bronz la bras, 50 m, 100 m și 200 m. Tot bronzul l-a obținut și Luca Vătavu, la 400 m mixt. Au mai concurat Tudor Simion, Luca Vătavu, Nikita Jitaru, Andrei Dobre, Eric Stroică, Ștefania Mirea, Ana Maria Zamă, Antonia Pădure, Radu Brașoveanu, Horia Nae, Călin Grigoroi (CSM Târgoviște), Pavel Goran (Renovatio Sport Club) și Radu Jantîc (ACS Contratimp).

Clasamentul pe echipe, dominat de cluburile din București

Clasamentul pe echipe a fost dominat de cluburile din București, cu ACS Navi (1464) în prim plan. Podiumul a fost completat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua (1161) și Aqua Sport Citius (966). CSM Târgoviște a ocupat locul 19 din 40 de cluburi (102), în timp ce CS Târgoviște a terminat pe poziția 26 (54). Pe lângă trofee, sportivii cu cele mai bune performanțe individuale au încasat și premii în bani.

 

C.M.