20.06.2024 00:19

Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare

Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Galerie foto

*Primarul Daniel Cristian Stan a susținut importanța acestor investiții pentru îmbunătățirea infrastructurii și fluidizarea traficului în zonele aglomerate ale orașului

 

Ieri dimineață, executivul Primăriei Târgoviște a susținut o conferință de presă pe Bulevardul Independenței, în zona blocurilor 1-11, unde administrația locală a finalizat un proiect de amenajare a unei parcări, care a dus la dublarea numărului locurilor de parcare din această zonă.

Primarul Daniel Cristian Stan a vorbit despre importanța acestei realizări și a anunțat demararea unui nou proiect în același cartier. Strada Profesor Alexandru Vasilescu va fi sistematizată prin crearea de noi locuri de parcare și realizarea unui nou racord cu strada General Matei Vlădescu, prin spatele Parcului Așchiuță. Acest proiect are ca scop decongestionarea traficului și oferirea unor condiții de circulație normale pentru locuitorii din zonă și pentru cei 1400 de copii care frecventează cele trei unități de învățământ din apropiere: Școala „Mihai Viteazul”, Grădinița Nr. 8 „Rază de Soare” și Creșa Nr. 8.

La conferința de presă, alături de primarul Daniel Cristian Stan, a fost prezent și viceprimarul Cătălin Rădulescu. Edilul șef a susținut importanța acestor investiții pentru îmbunătățirea infrastructurii și fluidizarea traficului în zonele aglomerate ale orașului.

Administrația locală târgovișteană tocmai a finalizat un proiect țintit, un proiect în cadrul căruia a fost amenajată o parcare. Urmare a lucrărilor pe care le-am derulat, numărul locurilor de parcare în această zonă s-a dublat. Deoarece ne aflăm în Microraionul Nr. IX, trebuie să menționăm că intervențiile nu se termină aici. Suntem în momentul de față în faza de proiectare cu o investiție importantă, o investiție care va realiza o decongestionare a traficului pe lângă Școala Mihai Viteazul și Școala Nr. 8. Vrem să facem un racord nou care să ajungă pe strada Matei Vlădescu și, de asemenea, să amenajăm locurile de parcare din zona respectivă, eventual prin implementarea unui sistem de sens unic, astfel încât să putem realiza un trafic fluent la cele trei unități de învățământ din zonă. Este vorba despre Școala Mihai Viteazul, Grădinița Nr. 8 Rază de Soare și Creșa Nr. 8. Discutăm despre 1400 de copii la aceste unități de învățământ, iar traficul din zonă este foarte aglomerat”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 

 

Ștefan Khalil