21.08.2024 00:14

Iluminatul public, modernizat pentru eficiență energetică

Iluminatul public, modernizat pentru eficiență energetică
Galerie foto

*Investiția, în valoare de 2,6 milioane de lei, este finanțată în mare parte de Administrația Fondului pentru Mediu, care a alocat 2 milioane de lei, la care se adaugă și o contribuție de 600.000 de lei din partea Consiliului Local Potlogi

 

Comuna Potlogi este în plin proces de modernizare a sistemului de iluminat public, un proiect  care vizează reducerea consumului de energie electrică și îmbunătățirea siguranței locuitorilor. Investiția, în valoare de 2,6 milioane de lei, este finanțată în mare parte de Administrația Fondului pentru Mediu, care a alocat 2 milioane de lei, la care se adaugă și o contribuție de 600.000 de lei din partea Consiliului Local Potlogi.

Proiectul prevede înlocuirea lămpilor vechi, care consumau 70 de wați, cu lămpi moderne de 30 de wați, ceea ce va aduce o economie semnificativă la bugetul local. Până în prezent, au fost deja instalate lămpi noi pe patru străzi, iar procesul de modernizare continuă. În total, vor fi montate 780 de lămpi, iar toate punctele de aprindere vor fi, de asemenea, modernizate.

Primarul comunei Potlogi, Viorel Drăghici, a oferit detalii despre acest proiect: „Eficientizarea iluminatului public este esențială pentru comunitatea noastră. Noile lămpi nu doar că vor reduce consumul de energie, dar au și posibilitatea de a ajusta intensitatea luminoasă în funcție de necesitățile fiecărei zone, asigurând astfel un nivel optim de siguranță”.

Proiectul este în derulare, iar toate lămpile vechi din comună vor fi înlocuite în curând, asigurând un iluminat public modern și eficient pentru locuitorii din Potlogi.

Ștefan Khalil