05.07.2024 00:17

Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu

Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu
Galerie foto

*„Am primit un act adițional cu o continuare pentru 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024 care are finanțare numai pentru trimestrul al 3-lea”

 

Pe data de 30 iunie 2024 a expirat contractul medicilor de familie și din Ambulatoriu cu Casa de Asigurări de Sănătate! „Surpriza” neplăcută pregătită de guvernanți pentru această categorie de medici a fost prelungirea contractului de la 1 iulie 2024 până la 31 decembrie 2024, deci pe următoarele șase luni, dar cu finanțarea asigurată doar pentru trei luni, fapt care a provocat revolta medicilor respectivi care s-au văzut descoperiți financiar pe trimestrul IV.

„Am primit un act adițional cu o continuare pentru 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024 care are finanțare numai pentru trimestrul al 3-lea pentru toate cele trei (medicina primară, ambulatorie de specialitate și cabinetele stomatologice) care se află în contract cu Casa de Sănătate. Deci finanțarea este trecută doar pentru trimestrul 3 deși actul adițional este de la 1 iulie până la 31 decembrie 2024. Colegiul Medicilor a trimis tuturor medicilor afectați un mesaj care reprezintă de fapt obiecțiuni la acest act adițional. Noi sperăm că 1 octombrie nu o să însemne falimentul medicinei de ambulator din România”, ne-a semnalat ieri dr. Ileana Dumitrescu de la Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița.

Ultima oră! Ieri, premierul României, Marcel Ciolacu a declarat, la ședința de Guvern, că s-a asigurat finanțarea și pentru trimestrul al IV lea pentru medicina primară, Ambulatoriu și medici stomatogici!

 

 

Violeta Stanciu