24.05.2024 00:20

Dorul toxic după imperiul defunct (III)

Dorul toxic după imperiul defunct (III)
Galerie foto

Lălăiala (alalea) Mașenkăi, a produs o halucinantă teorie de evoluție lingvistică. „Din punct de vedere istoric, limba moldovenească este mai veche decât limba română”. Ei, ca să vezi, ce-o fi știind Masenka și noi, românii, nu știm? Iar concluzia acestei „oceni krasivaia jenșcina”, purtătoare de gânduri putiniste, este asemenea unei rachete: „Cred că acest lucru este comparabil fie cu politica celui de-al Treilea Reich, fie cu modelul în care colonizatorii au părăsit Africa, tranșând granițele țărilor doar cu o riglă pe hartă”.

Un discurs în dodii (alalic) asemănător a fost rostit de țarul Putin atunci când a declanșat, fără declarație de război așa cum a declanșat cu de-al Doilea Război Mondial Adolf Hitler, așa-zisa „operație militară specială” în Ucraina. Și a urmat, și continuă, un apocaliptic genocid. Ca atare, trebuie să ne așteptăm la invadarea barbară a Basarabiei, cum s-au petrecut lucrurile și în iunie 1940, când, de fapt – acesta fiind adevărul istoric în toată cumplita sa grozăvie -, Stalin a atacat România, și nu invers, mutilând-o dincolo de Prut.

Însă aș vrea ca Mașenka să ne arate și nouă documentele – le-a invocat, nu-i așa – care ar proba că „limba moldovenească” ar fi mai veche decât limba română, și eu unul le voi înghiți dându-mi și două palme în oglindă. Repet: „națiunea moldovenească” și „limba moldovenească” sunt o idioțenie inventată de sangvinarul gruzin bolșevic I.V. Stalin. Nu mai intru adânc în această țărășenie lingvistică, pentru că ar o inutilă pierdere de timp, iar Mașenka – cucuveau vuvuzea a lui Putin – tot n-ar pricepe nimic, ea are o misiune războinică și o execută cu devotament bolșevic.

Precizez doar atât, spre luarea aminte a Mașenkăi barânia (cucoană), dumitale de la Kremlin. Nu Maia Sandu a produs așa ceva. Ea a repus în drepturi adevărul despre limba vorbită de românii din Basarabia. Și așa s-a întârziat prea mult cu recunoașterea oficială a acestui iminent ADEVĂR. Mai pune mâna pe carte! Știi ceva? Hai să i-o spunem verde în față: genocidul nazisto-bolșevic deja este produs în Ucraina și l-ar produce de-alde Putin dacă ar ataca Basarabia/Republica Moldova. Țarul kaghebist este gol! Lasă basmele de adormit copii! Tocika!

 

 

George Coandă