22.05.2024 00:20

Dorul toxic după imperiul defunct (I)

Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Galerie foto

În 1991, Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, de altminteri o formă reșapantă a Rusiei țaristo-imperiale, a dispărut, s-ar putea zice, pe mâna rusească, aia a comunismului bolșevic, metamorfozat (oare cu de la sine putere?) în capitalist autocratic Boris Elțîn.

Și care, tot cu mână rusească, de fapt, o gheară de diavol, se încearcă a fi reanimat în granițele fostei Uniuni Sovietice, deocamdată pe partea europeană ucraineană (slavă), într-o primă etapă în care a lansat un război genocidar, și românească (+Rep. Moldova) într-o a doua etapă, apoi și a „țărilor baltice” în următoarele etape.

Până aici nu am spus nimic nou. Acest dor toxic, asasin, al unui „criminal împotriva umanității” (cum l-a declarat Curtea de la Haga), care răspunde la numele odios Vladimir Vladimirovici Putin, de a aduce înapoi mortul de la groapa istoriei/ „imperiul răului” pe harta politico-statală a lumii, riscă să transforme planeta într-un cimitir nuclear.

Însă până atunci, pământul românesc dintre Prut și Nistru, așa-numita Republică Moldova, o creație absurdă (Republica Sovietică Socialistă Moldovenească) a demonicului I.V. Stalin, este, cu iminență, în primejdie de moarte. Țarul de la Kremlin, autoproclamat pentru a cincea oară președinte al Federației Ruse, după ce și-a asasinat și înlăturat prin șantaj concurenții la înalta funcție, este ferm hotărât, cu prețul unui înfiorător genocid, cel ucrainean, și al celui românesc în Basarabia – reiterez, iminent – să înstăpânească din nou „imperiul sălbatic” la Gurile Dunării.

 

(va urma)

 

 

George Coandă