26.07.2024 00:13

Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița

Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Galerie foto

În cadrul unei conferințe de presă recente, comisarul-șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Dâmbovița, Viorel Polexe, a prezentat bilanțul activităților desfășurate de polițiști în primele șase luni ale anului 2024.

În perioada analizată, la nivelul Biroului de Siguranță Școlară, s-au înregistrat 65 de infracțiuni, ceea ce reprezintă o creștere de 29,23% față de primele șase luni ale anului 2023. Dintre acestea, 45 de fapte au fost de lovire sau alte violențe, trei de purtare abuzivă și trei de furt, evidențiind o tendință îngrijorătoare în școlile și zonele adiacente unităților de învățământ din județul Dâmbovița.

În cadrul «Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar», IPJ Dâmbovița a desfășurat numeroase activități informative și preventive în școli. Aceste activități au avut drept scop educarea elevilor cu privire la prevenirea fenomenului de bullying/cyberbullying, consumul de substanțe interzise, infracțiunile cu violență, infracțiunile contra patrimoniului și portul fără drept de obiecte periculoase”, a transmis inspectorul șef al IPJ Dâmbovița, Viorel Polexe.

Comisarul-șef Viorel Polexe a vorbit despre provocările întâmpinate de IPJ Dâmbovița în combaterea infracționalității școlare. „În ciuda activităților desfășurate și a eforturilor constante ale polițiștilor, este clar că trebuie să intensificăm măsurile pentru a asigura siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Vom continua să colaborăm strâns cu unitățile de învățământ și cu comunitatea locală pentru a identifica soluții eficiente,” a declarat Viorel Polexe în cadrul conferinței de presă.

 

 

Ștefan Khalil