21.09.2023 00:10

Chindia, la patru minute de locul 14

Chindia, la patru minute de locul 14
Galerie foto

În minutul 90 al partidei de la Piatra Neamț, dintre Ceahlăul și Chindia, echipa sărbătoritului Vasile Miriuță (55 ani) era pe locul 14 în clasamentul Ligii a 2-a. Scorul de 1-0 pentru gazde, autor Patrik Petre în minutul 27, trona pe tabela cochetului stadion de sub Pietricica. Un minut mai târziu (90+1), dâmbovițenii urcau pe locul 10, grație unui gol marcat de un... localnic, Andrei Ovidiu Marc, fundașul Chindiei.

Și, culmea, dacă nu se bâlbâiau, un minut mai târziu, la o nouă fază de atac, oaspeții ar fi putut urca până pe locul 7. Ce sărbătoare ar fi fost pentru Miriuță! În prima repriză, cu excepția lui Railean, internaționalul din poarta Moldovei, excelent și acolo, și aici (!), am avut impresia că doar umbrele jucătorilor târgovișteni sunt pe teren. În mitanul secund s-a echilibrat jocul, umbrele au căpătat volum, dar nu și suficientă inspirație, lacunele vechi fiind reactualizate și după mini-vacanța care – speram – să le eradicheze.

Punctul smuls în extremis a fost rodul pregătirii fizice, Chindia fiind mai disponibilă la efort pe final, când putea, așa cum am amintit, chiar să câștige. Una peste alta, este un punct prețios, care are darul de a menține echipa la mijlocul clasamentului, fiindcă fără el ne apropiem de infern. Desigur, cu ciuguleli din acestea e greu să faci pași hotărâți spre zona luminoasă a clasamentului, play-off-ul, mai degrabă stai în aceea... crepusculară (cu lumină slabă!).

În plus, când vezi că în fața ta sunt echipe precum Șelimbăr și Dumbrăvița, ca fostă prim-divizionară ai – cel puțin ca nume – o dezonoare, ca să nu zic vexație (rușine). Că lucrul acesta nu-l simte decât cei trei jucători ai Chindiei din SuperLiga (Dinu, Șerban, Ioniță) asta așa este, dar suporterii îl digeră greu. Unii cred, cu tărie sufletească și patos, că echipa aceasta, deși încropită peste noapte, poate promova chiar în această ediție.

Aceștia sunt cei optimiști. Realiștii... așteaptă consolidarea echipei, știind că fără experiență unitară și valoare constantă promovarea nu este posibilă în acest sezon. Iar scepticii au părăsit deja echipa, ei sunt locurile... goale de la partida cu Slobozia. În fotbal, ca și în viață, distanța de la extaz la agonie este foarte scurtă. Problema Chindiei este aceea că nu a cunoscut încă extazul pe noul stadion, Eugen Popescu, iar victoria cu FC Argeș a fost... „compensată” cu înfrângerea din fața ialomițenilor.

Pe 23 septembrie (ora 11.00) ne vizitează insolita Dumbrăvița, ocupanta locului 5, posesoarea a 11 puncte, golaveraj 12-5, cele mai multe goluri marcate în Liga a 2-a. Deși ne-a cam dispărut curajul de a… declara anticipat o victorie, o facem pentru că, doar nu s-o fi întors fotbalul târgoviștean cu susul în jos, chiar de tot. Teoretic, în două-trei etape, Chindia poate urca în zona ozonată a piscului. Cu pioleți buni (a se înțelege jucători bine pregătiți), cățărarea este posibilă. Începutul trebuie făcut cu CSC Dumbrăvița.

 

 

Vasile Neagu