11.06.2024 00:17

Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%

Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%
Galerie foto

Guvernanții s-au ținut de cuvânt în privința majorărilor salariale promise profesorilor! De la 1 iunie 2024, cadrele didactice trebuie să mai primească o majorare salarială de 7%, iar personalul auxiliar și nedidactic  de 5,5%. Președintele Sindicatului Liber Independent (SLI), Marius Popescu ne-a declarat  ieri că acum toată lumea așteaptă apariția legii salarizării bugetarilor, despre care momentan nu se cunoaște mai nimic, dar sunt informații sunt că se lucrează la ea.

„Majorările în învățământ au venit. De la 1 iunie 2024 trebuie să mai crească iar cu încă 7%, conform ordonanței care face referire la acest aspect, 7 % raportat la nivelul lunii decembrie 2023. Toată lumea beneficiază de această creștere, dar cu procente diferite, 7 % este pentru cadrele didactice, iar pentru personalul auxiliar și nedidactic  este 5,5%. Guvernanții s-au ținut de cuvânt în privința majorărilor promise profesorilor. Urmează ca până la finele anului  să apară în spațiul public legea salarizării care este foarte importantă pentru toți bugetarii, nu neapărat pentru noi. Avem informații, pe surse, că se lucrează la ea și că până la finele anului trebuie cumva finalizată”, a declarat liderul de sindicat din învățământul dâmbovițean, prof. Marius Popescu.

Acesta este optimist că noua lege a salarizării va fi mai  favorabilă cadrelor didactice, față de precedenta. „Dacă se respectă niște principii de bază ale legii și aici mă refer la raportul dintre coeficientul 1 și coeficientul 12 maxim, care este al președintelui, se pare că vom fi situați cumva într-o poziție mai favorabilă față de legea 153, legea actuală a salarizării unde eram situați, noi cei din învățământ, cumva la subsolul clasamentului. Așteptăm să vedem exact realitatea pentru că zvonurile, mai ales  în an electoral, sunt multe și nu putem da crezare tuturor”, a declarat președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

 

 

Violeta Stanciu