19.06.2024 00:10

Bravo, România!

Bravo, România!
Galerie foto

România a jucat luni, pe stadionul Allianz Arena din Munchen, cu Ucraina, în prima etapă din Grupa E a Campionatului European de Fotbal 2024. Meciul a fost unul special, primul după opt ani pentru echipa națională de fotbal a României la un turneu final, iar stadionul a fost luat cu asalt de români. Peste 35.000 de suporteri români au produs o atmosferă incredibilă, iar jucătorii lui Edi Iordănescu le-au răsplătit susținerea printr-o evoluție de zile mari.

Nicolae Stanciu a deschis scorul cu o execuție superbă, Răzvan Marin a majorat avantajul, cu un șut de la distanță, iar Drăguș a închis tabela, la capătul unei faze superbe, la care au contribuit Stanciu și Man. Singurul dâmbovițean prezent la această ediție a Campionatului European, Valentin Mihăilă, a intrat pe teren în repriza secundă, la scorul de 3-0 pentru România, în locul lui Florinel Coman. Jucătorul legitimat la Parma a alergat 3,44 kilometri, a avut un procent al paselor reușite de 80% și a înregistrat o viteză maximă de 35,9 km/h.

În celălalt meci al grupei, Slovacia a învins Belgia cu 1-0, astfel că în acest moment, selecționata condusă de Edi Iordănescu este pe primul loc. România va susține următorul meci sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22.00, împotriva Belgiei. Celălalt meci al etapei din Grupa E, Slovacia-Ucraina, se joacă vineri, de la ora 16.00.

 

 

Cosmin Sava