16.07.2024 00:15

Apa potabilă, în pericol din cauza secetei

Apa potabilă, în pericol din cauza secetei
Galerie foto

*„Din cauza faptului că în ultimele zile multe gospodării au rămas fără apă potabilă, mai montăm încă o pompă în puțurile existente”

 

Violeta Stanciu


Primarul comunei Voinești Sandu Gabriel Dănuț a transmis ieri un mesaj important pentru toți locuitorii localității, dar în mod special pentru cei din satele Gemenea Brătulești și Oncești, legat de această perioadă de secetă excesivă care pune în pericol aprovizionarea cu apă potabilă a locuințelor! Edilul îi roagă pe cetățeni să folosească apa cu măsură și să nu mai ude grădinile cu apa din rețea. De asemenea, de ieri, autoritățile locale de la Voinești au decis și suplimentarea cu încă o pompă a puțurilor deja existente, astfel încât oamenii să nu aibă de suferit și să rămână fără apă.

„Din cauza faptului că în ultimele zile multe gospodării au rămas fără apă potabilă, astăzi (n.n. luni, 15 iulie 2024) mai montăm încă o pompă în puțurile existente. Sperăm să asigurăm începând cu data de mâine (n.n. marți, 16 iulie 2024) strictul necesar a fiecărei gospodării. Respectuos vă rugăm că în această perioadă de secetă să drămuiți puțin consumul de apă potabilă, în sensul că, nu mai udați grădinile din rețea pentru a se putea asigura necesarul de apă potabilă tuturor gospodăriilor. Acest mesaj este valabil pentru toți locuitorii comunei Voinești. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a transmis primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.