06.02.2024 00:16

A început simularea pentru Evaluarea Națională

A început simularea pentru Evaluarea Națională
Galerie foto

*După încheierea fiecărei probe, lucrările elevilor vor fi scanate și încărcate pe platforma națională dedicată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise *Evaluarea se va realiza aleatoriu de către profesori evaluatori din alte județe, pentru asigurarea imparțialității

 

De ieri, 5 februarie, elevii de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița au început simularea pentru examenul de Evaluare Națională. Prima probă scrisă a fost la Limba și literatura română, iar astăzi, 6 februarie, are loc simularea la Matematică.

În total, 4250 de elevi sunt așteptați să participe la simulare în 113 centre de examen din întregul județ. Elevii au acces în săli până la ora 8:30, iar probele încep la ora 09:00.

„Procedurile specifice examenului vor fi respectate cu strictețe pe parcursul simulării, iar timpul alocat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de două ore. Sălile de clasă sunt echipate cu sisteme de supraveghere video și audio pentru asigurarea integrității procesului. Subiectele pentru simularea Evaluării Naționale sunt redactate sub forma unei broșuri față-verso, conform standardelor transmise de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE)”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița.

După încheierea fiecărei probe, lucrările elevilor vor fi scanate și încărcate pe platforma națională dedicată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise. Evaluarea se va realiza aleatoriu de către profesori evaluatori din alte județe, pentru asigurarea imparțialității.

Potrivit precizărilor Ministerului Educației, notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, dar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate. Rezultatele simulărilor vor fi comunicate pe data de 23 februarie 2024 și vor fi analizate la nivelul unităților de învățământ, inclusiv prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul claselor, ședințe cu părinții și consilii profesorale, care vor avea ca scop îmbunătățirea performanței școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

 

 

Ștefan Khalil