25.07.2024 00:17

„Recesiune în piața de metalurgie”

„Recesiune în piața de metalurgie”
Galerie foto

*„Ce se întâmplă, nu știm. De ce este blocajul acesta în piață, de ce nu primim comenzi, de ce nu reușim să vindem, de ce nu reușim să menținem lanțul de producție?”

 

Industria metalurgică din România a intrat în recesiune! Acesta este semnalul de alarmă tras de președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, iar situația afectează puternic societățile de profil din municipiul Târgoviște, respectiv din județul Dâmbovița. Liderul de sindicat nu are o explicație pentru blocajul din piață, însă un lucru este cert, societățile care activează în industria metalurgică au început să-și ia măsurile de siguranță, respectiv să-și trimită oamenii în șomaj tehnic sau în concedii de odihnă forțate.

„Este recesiune în piață, avem o mare problemă, toate unitățile metalurgice suferă, comenzile au scăzut! Sunt colegi de la Erdemir care pleacă cu 75% pentru o săptămână sau își iau obligatoriu concediile acum pentru că activitatea de producție staționează, nu avem producție și așa este în toată industria metalurgică din România. Ce se întâmplă, nu știm? De ce este blocajul acesta în piață, de ce nu primim comenzi, de ce nu reușim să vindem, de ce nu reușim să menținem lanțul de producție. Nu știm? Toți ne întrebăm de ce? Dar avem o problemă reală... Problema reală este că societatea  Erdemir este obligată să meargă cu turație mică la motoare, motiv pentru care o parte din salariați vor sta acasă în 75% din salariu în luna august. Acesta este adevărul! Noi avem măsuri de protecție. Faptul că un om stă acasă o săptămână și primește 75% din salariu nu este o tragedie, ca să ne înțelegem? Acolo unde sunt sindicate, lucrurile sunt cât de cât rezolvate. Problema este că nu ai perspetivă, dacă mergem așa, din aproape în aproape, și este a doua oară când reducem turația la utilaje, și trebuie să mai trimitem acasă oamenii în șomaj tehnic”, ne-a semnalat președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

Violeta Stanciu