Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.07.2024 00:14

În județul Dâmbovița,


A A

Numărul urgențelor crește odată cu temperatura

Numărul urgențelor crește odată cu temperatura

Ștefan Khalil


Managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a vorbit despre  creșterea semnificativă a numărului de cazuri de urgență în ultimele două săptămâni, în contextul valului de caniculă care a afectat județul Dâmbovița.

Canicula ne dă mari bătăi de cap. Avem foarte multe cazuri de urgență, mult mai multe decât anul trecut în aceeași perioadă. Avem undeva la 15 cazuri de lipotimii pe zi, în medie. În general, victimele sunt oameni în vârstă sau cu diferite afecțiuni cardiace. Se mai întâmplă să avem cazuri și cu oameni tineri. Deci putem spune că am avut undeva la peste 200 de cazuri de urgență în ultimele două săptămâni, din cauza caniculei", a declarat Mihail Gheorghe.

Pentru a face față acestei situații, SAJ Dâmbovița a implementat mai multe măsuri. În cadrul unei întâlniri organizate la Prefectură, la care au participat prefectul județului, Claudia Gilia, ministrul  Afacerilor Interne Cătălin Predoiu, care a participat online  și membrii Comitetului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, s-a decis suplimentarea echipajelor de intervenție.

Una dintre măsurile luate a fost să funcționăm cu două-trei echipaje în plus pe timp de zi. De asemenea, în zilele caniculare, vom trimite câte un echipaj în teren. Unul va sta la Piața 1 Mai, vom avea și la Piața Doi Brazi. În zonele centrale ale orașului vor sta și cei de la Crucea Roșie Dâmbovița", a adăugat Mihail Gheorghe.

Managerul SAJ Dâmbovița a făcut, de asemenea, un apel către populație: „Recomandăm oamenilor să stea cât mai puțin afară, mai ales în intervalul orar 11:00 – 18:00, să consume cât mai multă apă și, atât cât se poate, să stea la umbră".

Canicula continuă să reprezinte o provocare majoră pentru serviciile de urgență, iar autoritățile locale îndeamnă cetățenii să urmeze sfaturile și măsurile de precauție pentru a evita incidentele grave.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Scandal cu răniți și arestări
Numărul salariaților, în creștere
Bebeluș născut în ambulanță
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,08%
Accident pe DN 7, la Serdanu
Accident grav cu un șofer începător pe DN 72A
Sprijin pentru Centrul pentru Persoane Vârstnice din Racovița
Accidente rutiere printre aburi de alcool
Accesibilizarea Fondului Forestier
Trei bărbați arestați în scandalul botezului de la Teiș


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale